Κάπου το 2018 έκανε πρώτα την είσοδό του, κάπου... καθυστέρησε λόγω της περιστροφής της γης, αλλά παντού πανηγύρισαν!


Τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία υποδέχτηκαν, πρώτα, το Νέο Έτος!

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή βραδιά.


Η γιορτή συνεχίστηκε την τελευταία νύκτα του 2017 στην Ασία κι ακολούθησαν Αφρική και την Ευρώπη και μετά Αμερική.

Ευρώπη: εορτασμοί και ασφάλεια


Οι κύριες λεωφόροι και πλατείες της Μόσχας διακοσμήθηκαν για να υποδεχθούν το 2018 και πυροτεχνήματα φώτισαν 36 κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνει η μνήμη της τραγικής Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου είχε εισβάλει στη διασημότερη ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, την Ρέινα, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας 79.

Αμερική: Παγωμένη η Νέα Υόρκη, στα λευκά το Ρίο
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν επίσης ενισχυμένη στη Νέα Υόρκη για τους παραδοσιακούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην πολύ τουριστική Times Square, κοντά στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες.

Νοτιότερα, στη Βραζιλία, το πάρτι για την υποδοχή του 2018 πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κοπακαμπάνα, όπου αναμενόταν προσέλευση-ρεκόρ τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, ντυμένων στα λευκά όπως το θέλει η παράδοση, για την υποδοχή της νέας χρονιάς.

Δείτε πώς υποδέχτηκε ο κόσμος το 2018:
Και πώς το... κέντρο του κόσμου, η Νέα Υόρκη: