Ο ΠΑΟΚ απαλλαγμένος πλέον από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος , έχοντας διευθετήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του για το άρθρο 99 (πρόκειται για άθλο της διοίκησης Πρέλεβιτς), μπορεί να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, με μικρά και σταθερά βήματα έχοντας στο τιμόνι έναν φιλόδοξο κόουτς που θέλει να αναπτυχθεί προπονητικά παράλληλα με την ομάδα: Τον Ηλία Παπαθεοδώρου. "Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε διάρκεια. Σύμφωνα με το πλάνο μας θα χρειαστεί αυτή η χρονιά αλλά κι ένα κομμάτι της επόμενης για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και ονειρευόμαστε για την ομάδα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν ένα μήνυμα σχετικά με αυτά που μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ στο μέλλον, ένα μήνυμα του ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Στον ΠΑΟΚ έχουμε πολλά παιδιά, Ελληνες παίκτες που είναι υψηλής ποιότητας. Δεν αναφέρομαι μόνο στον Χαραλαμπόπουλο, τον Κόνιαρη ή τον Κατσίβελη αλλά και στους Χρυσικόπουλο, Μαργαρίτη, Τσόχλα, Ζάρα και τους πιο νεαρούς, τον Καρρά, τον Καραμανώλη...

ΠΑΟΚ σημαίνει για μένα εμπιστοσύνη, αγάπη, ενότητα. Έτσι πορευτήκαμε στα δύσκολα κι έτσι θα συνεχίσουμε. Θέλουμε να κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός με ταπεινότητα . Αν μείνουμε στην νίκη επί του Ολυμπιακού θα το πληρώσουμε ακριβά. Ξέρουμε πως φέτος θα έχουμε καλές και άσχημες στιγμές, μια κακή στιγμή ήταν η βαριά ήττα στο Λαύριο. Αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων όμως να ξέρετε πως χαλυβδώνει τον παίκτη. Κάτι θα κερδίσουμε κι από αυτό", εξηγεί στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.

"Ποιος είμαι εγώ που δεν θα δεχθώ κριτική;"

Ο 42χρονος τεχνικός αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα της σεζόν και κατηγορήθηκε ακόμη και για εξωαγωνιστικά ζητήματα: "Έχω αποδεχθεί κάποια πράγματα. Κρίνονται και αμφισβητούνται τεράστιοι προπονητές, κορυφαίοι στην Ευρώπη με τίτλους όπως ο Ιτούδης, ο Σφαιρόπουλος, ο Μπαρτζώκας. Ποιος είμαι εγώ που δεν θα δεχθώ την κριτική; Είχαμε άσχημα αποτελέσματα, περάσαμε από κρίση, όλα τα δέχομαι όχι όμως και πράγματα που δεν αφορούν την προπονητική μου επάρκεια ή το άθλημα που υπηρετώ.

Στο διάστημα που η ομάδα έλειπε στην Λιθουανία για το ματς με την Νεπτούνας, αντιλήφθηκα κι εγώ πως είχαν δημιουργηθεί ζητήματα για τα οποία δεν είχα ευθύνη. Είναι δυνατόν να μπορώ εγώ με θητεία 2-3 μηνών στην ομάδα να αποφασίσω -όπως μου είπαν πως ειπώθηκε- αν θα κάθεται και που θα κάθεται κάποιος φίλαθλος στο γήπεδο, ο οποίος δεν έχει καλή γνώμη για μένα; Δεν με αφορούν αυτά.

Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση, είμαι χαρούμενος που εργάζομαι στον ΠΑΟΚ, ξέρω πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να αναπτύξουν την ομάδα κι αν θα μπορούσα να αναπτυχθώ κι εγώ προπονητικά μαζί με τον ΠΑΟΚ θα ήταν το ιδανικό".

Σχετικά με μια δήλωση που είχε κάνει παλιότερα για μια αρνητική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε: "Πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα εκ των έσω χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Η εσωστρέφεια είναι ένα σύμπτωμα. Ως ένα βαθμό υπάρχει μια μιζέρια η οποία καλλιεργείται στην πόλη και η οποία δεν δικαιολογείται. Ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο ας πούμε μετά από χρόνια διεκδικεί το πρωτάθλημα κι εκεί όμως βλέπω πολλές φορές με την πρώτη ατυχία να δημιουργείται μια μεμψιμοιρία η οποία δεν βοηθάει".

"Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα"

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας ο προπονητής του "Δικεφάλου" τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ τρέφεται από το αποτέλεσμα και λιγότερο από την εικόνα. Βέβαια εμείς στο ξεκίνημα ούτε καλή εικόνα είχαμε ,ούτε και καλά αποτελέσματα φέρναμε. Ήταν λογικό να υπάρχει πίεση ως ένα βαθμό. Όμως πρέπει να αναγνωριστεί ότι δουλέψαμε με συγκέντρωση, είδαμε που υπάρχει αδυναμία αλλάξαμε κάποια πράγματα και σήμερα μπορούμε να πούμε πως είμαστε σε καλύτερη φάση".

Για τις μεταπτώσεις που έχει η ομάδα εξήγησε: "Θα έχουμε τέτοιες μεταπτώσεις, το ξέρουμε το περιμένουμε… Είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα. Χάσαμε από το Λαύριο μετά την νίκη μας επί της ΑΕΚ όμως αντιδράσαμε σωστά. Αν δεν μπορούμε να δεχθούμε και να συμφωνήσουμε πως οι διαφορές που έχουν ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Άρης, το Λαύριο, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός, το Ρέθυμνο είναι μικρές δεν μπορούμε να συζητήσουμε.

Όταν λοιπόν η μια ομάδα παίζει εξαιτίας της συμμετοχής της στην Ευρώπη δυο ματς την εβδομάδα κι άλλες παίζουν μια είναι ένα θέμα που έχει την σημασία του, παίζει τον ρόλο του. Ο Ολυμπιακός είδατε πως δεν κατάφερε να διαχειριστεί όσο θα ήθελε δυο παιχνίδια με διαφορά 48 μόλις ωρών το καθένα. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για τον ΠΑΟΚ να το διαχειριστεί που δεν έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού. Έτσι εξηγούνται σφαλιάρες όπως αυτή με το Λαύριο. Θα έχουμε λοιπό σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα ομάδες με καλά ρόστερ όπως αυτές που ανέφερα".

"Στα δύσκολα ήμασταν μια γροθιά"

Για το πώς διαχειρίσθηκε ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος γενικότερα τα πρώτα άτυχα αποτελέσματα είπε: "Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα πολύ υγιές περιβάλλον από ανθρώπους με άποψη σοβαρή από ανθρώπους που διαθέτουν ποιότητα ως χαρακτήρες. Η ομάδα στα δύσκολα μέσα ήταν μια γροθιά. Όταν κάτι δεν πάει καλά είναι σημαντικό να μην συμπεριφέρεσαι εγωιστικά, να αναγνωρίζεις την αιτία ενός προβλήματος Λήφθηκαν αποφάσεις όμως το πιο σημαντικό που βοήθησε στην βελτίωση της εικόνας μας ήταν η επιστροφή των τραυματιών. Το ότι ξεπεράσθηκαν προβλήματα τραυματισμών έπαιξε σημαντικότερο ρόλο στην ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ από τις αλλαγές που έγιναν σε ξένους παίκτες".