Αύριο κηδεύεται, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, ο Δημήτρης Βουδούρης, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 87 ετών. 


Ο Δημήτρης (Τάκης) Βουδούρης γεννήθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής στις εκλογές του 1974, 1977 και 1985 με τη Νέα Δημοκρατία αρχικά στην περιφέρεια Δήμου Θεσσαλονίκης και αργότερα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. 

Διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών το 1974 στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ράλλη. 

Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ στη ΝΔ διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης έως το 1998 οπότε και τον διαδέχθηκε, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή ο Νίκος Βακάλης. 

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, κ. Αντώνης Γυφτόπουλος, καθώς και τα μέλη της Διοικούσας, εκφράζουν  "τα ειλικρινή  συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του αγαπητού και σεβαστού  σε όλους μας εκλιπόντος, Tάκη Βουδούρη". Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπογραμμίζεται ότι "ο εκλιπών υπήρξε μία ιστορική και εμβληματική μορφή για την ΝΔ Θεσσαλονίκης και οι νεότεροι θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση για το έργο του".