Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 5 με 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόβλεψη:Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Θερμαϊκό τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα στα παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Μέχρι το πρωί χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από τα 800 με 900 μέτρα) και πιθανόν της Ηπείρου (πάνω από τα 500 με 600 μέτρα). Πρόσκαιρη βελτίωση
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία και από τα βόρεια εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες και την Εύβοια πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Μέχρι το πρωί χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από τα 800 με 900 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ, βαθμιαία και από τα βόρεια θα στρέφουν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7, γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν: Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ιδίων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα εξής ενδεικτικά υψόμετρα: στην Ήπειρο (600 με 700), στη Δυτική Μακεδονία (300 με 400), στη Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Κεντρική Στερεά (700 με 800).
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα δυτικά και τα νότια 7 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.