Τουλάχιστον 75 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σήμερα, από την κατάρρευση τμήματος εσωτερικού ορόφου του κτιρίου που στεγάζει το Χρηματιστήριο της Τζακάρτας, γεγονός το οποίο προκάλεσε πανικό στην επιχειρηματική συνοικία, σύμφωνα με τις ινδονησιακές αρχές.


Τμήμα του πρώτου ορόφου υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσουν στο ισόγειο πολλά μπάζα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για έκρηξη.

«Ο αριθμός των τραυματιών από την κατάρρευση του ορόφου του ινδονησιακού Χρηματιστηρίου είναι 75», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Σέτιο Ουασίστο.

Δεν υπήρξε νεκρός κατά το περιστατικό, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Τίτο Σουλίστιο.

Οι τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν τραύματα στα χέρια και τα πόδια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτας, ο Άργκο Γιουγουόνο.

«Το ατύχημα συνέβη στον πρώτο όροφο. Είναι ο όροφος από τον οποίο περνούν πολυάριθμοι εργαζόμενοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα στον συνολικό αριθμό των τραυματιών.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ