Ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, έχει συλλάβει ομήρους εννέα ενήλικες και δύο παιδιά σε ταχυδρομείο στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Ο άγνωστος άνδρας είναι ήρεμος, δεν έχει διατυπώσει αιτήματα και βρίσκεται σε τακτική επαφή με την αστυνομία μέσω των τηλεφώνων των ομήρων, δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι 112 ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Όλεγκ Μπεχ.

Σε τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται αστυνομικοί και σταθμευμένα αστυνομικά οχήματα έξω από ένα διώροφο λευκό και κίτρινο κτίριο στο Χάρκοβο (βορειοανατολική Ουκρανία). Η περιοχή έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί του και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ανθρώπων», δήλωσε ο Μπεχ.

Ο άνδρας στο ταχυδρομείο εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι, δήλωσε ο Μπεχ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητάει.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ