Απάντηση, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που είχαν ζητήσει να μάθουν αν τα έργα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν αναγκαία ή όχι, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης.


«Δεν βρίσκω τους λόγους που τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν έπρεπε να ολοκληρωθούν, για να μην υπάρχει μία ταλαιπωρία τρίμην - τετράμηνη, που έτσι κι αλλιώς όλοι ξέραμε ότι θα υπάρχει, αν θέλαμε να το αναβαθμίσουμε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση αεροπορικών εταιρειών να μεταφέρουν την αφετηρία των πτήσεών τους από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" σε άλλα αεροδρόμια, λόγων των έργων στον κεντρικό διάδρομο ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα ασφάλειας για τις προ-απογειώσεις και «η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεκαετίες τώρα έχει δείξει μεγάλη υπευθυνότητα, ενώ διεθνείς οργανισμοί έχουν ελέγξει και τις διαδικασίες στα αεροδρόμιά μας». 

Διαβεβαίωσε ότι «τα έργα θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους» και υποστήριξε ότι άλλοι είναι οι λόγοι που εταιρίες αποφασίζουν να μετακινήσουν τον προορισμό τους. 

«Λίγα χρόνια πριν τα ίδια ακριβώς είχαμε με άλλη εταιρεία στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, που έφυγε. Οι πραγματικοί λόγοι ήταν ότι δεν μπορούσε η Περιφέρεια να συνεχίσει να της δίνει διαφήμιση, προκειμένου να μεταφέρει πάρα πολλές πτήσεις στην Αγχίαλο. Τώρα έχουμε από άλλες εταιρείες το ίδιο φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη, προφανώς έχουν μία δική τους οικονομική πολιτική», διευκρίνισε. 

Υποστήριξε, ακόμη, ότι «εάν τα έργα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης δεν ολοκληρώνονταν, θα είχαμε κληθεί να επιστρέψουμε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιας και τα έργα αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα».

Αναφερόμενος στα σιδηροδρομικά έργα ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «μέσα στο 2018 επιτέλους ολοκληρώνεται ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνας- Θεσσαλονίκης», ενώ προχωρά η αναβάθμιση της γραμμής, τόσο προς πΓΔΜ, όσο και προς Βουλγαρία..