Φωτογραφία αρχείου



Στο καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι δύο τραυματισμένοι ορειβάτες (49 και 55 χρόνων), από τους διασώστες. 


Στην έρευνα παίρνουν μέρος οκτώ άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, αλλά και μέλη της 2ης ΕΜΑΚ -συνολικά 12 άτομα, καθώς και έξι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συναντήθηκαν περίπου στο μέσο του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην περιοχή «Κόψη Πάγος», που βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά, μετά από πτώση σε γκρεμό, στη θέση Λειβαδάκι. Με την άφιξή τους στο καταφύγιο Πριόνια, οι τραυματισμένοι ορειβάτες θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.