Την ακύρωση της πώλησης του ΟΛΘ ζητεί η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή. 


«Το τίμημα των 232 εκατ. Ευρώ θα το καταβάλλουν, όχι οι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία, αλλά Τράπεζες. Τράπεζες ελληνικές ανακεφαλαιοποιημένες με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, που θα δανείσουν εταιρείες φαντάσματα που πήραν έργο με και χωρίς φράγκο τσακιστό", υποστηρίζει σε ανακοίνωση της παράταξής της, Μέτωπο Νίκης.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι καταθέτει στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας τα εξής στοιχεία -τα αναφέρει στην ανακοίνωσή της- για το κονσόρτσιουμ εταιριών που πήρε το διαγωνισμό:

  • ➧«Η Deutsche Invest Equity Partners GmbH, είναι μία Γερμανική ΕΠΕ με έδρα το Μόναχο που ιδρύθηκε στις 19.04.2001 με μετοχικό κεφάλαιο και κατά την έρευνα με μόλις 25.500 Ευρώ. Δραστηριοποιείται σε παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών» (τη χαρακτηρίζει «σφραγίδα – βιτρίνα»), 
  • ➧«Η Terminal Link SAS, είναι γαλλική εταιρεία και ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας την οικογένεια Saadé. Είναι θυγατρική εταιρεία του Γαλλικού κολοσσού CM, ενός από τους μεγαλύτερους port operator στον κόσμο και ένα από τα βασικά μέλη της Ocean Alliance, δηλαδή της συμμαχίας τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην οποία συμμετέχει και η COSCO».
  • ➧«Η Belterra Investments LTD, είναι μια κυπριακή εταιρεία που έχει σαν μέτοχο την Belterra Holdings Ltd, που ιδρύθηκε το 2004 αξία ενός ευρώ, με διευθυντή τον Μιχαήλ Ιωάννου. Από την έρευνα προέκυψε, ότι η Belterra έχει μέτοχο ένα δίκτυο εταιρειών μηδενικού κεφαλαίου κλασική περίπτωση Κυπριακής εταιρείας & Nominee Services. Συνήθως, είναι απλά εταιρείες που υπάρχουν απλά ως φάκελοι σε δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο, περιλαμβάνουν Nominee Διευθυντή, Nominee Γραμματέα και Εγγεγραμμένο Γραφείο στην Κύπρο».


Η κ. Μακρή δηλώνει ότι παραδίδει στον εισαγγελέα τα στοιχεία που διαθέτει, «προκειμένου να προβούν σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, να εντοπιστούν οι δράστες αυτών και να ακυρωθεί η ανάθεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στους πλειοδότες».