Την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων στο Στρατόπεδο «Νταλίπη».


Ο υπουργός Άμυνας πήρε, με αυτόν τον τρόπο, σαφείς αποστάσεις από την αισιοδοξία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι μιλούν για υπό όρους τη διευθέτηση του Σκοπιανού ακόμα και μέσα στο 2018.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε διατυπώσει κατά τΗΝ τελετή παραλαβής του μεταλλίου Α’ τάξεως Χρυσούς Αλέξανδρος από το ΑΤΕΙΘ στο Ολυμπιακό Μουσείο, στις 27 Οκτωβρίου, όπου είχε θέσει θέμα ακόμα και δημοψηφίσματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε σήμερα: «Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. Αυτή η στάση έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Ο ΥΠΕΘΑ εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συγκροτήματος στρατιωτικών κατοικιών στο στρατόπεδο Νταλίπη, το οποίο αποτελείται από οκτώ διαμερίσματα και προορίζονται για στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Θεσσαλονίκης και τις οικογένειές τους.