Στην τοποθέτηση μιας νέας πρωτοποριακής φωτιστικής εφαρμογής προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του έργου «Μεταφορά σηματοδοτών και διαβάσεων στους κόμβους της οδού Μητροπόλεως (Κομνηνών και Καρόλου Ντηλ)».


Τοποθετήθηκαν έξι γραμμικές φωτιστικές διαβάσεις στις ράμπες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στον κόμβο Μητροπόλεως και Καρόλου Ντηλ, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ουσιαστικά είναι ράβδοι με λαμπάκια τύπου LED, που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στα πλακίδια της διάβασης και συνδέονται με το σύστημα της σηματοδότησης. Έτσι, εκπέμπουν κόκκινο ή πράσινο φως, σε αντιστοιχία με τους φωτεινούς σηματοδότες διέλευσης πεζών. 

Το φωτιστικό αυτό, που βρίσκει πιλοτική εφαρμογή και σε χώρες της Ευρώπης, τοποθετείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη – ενδεχομένως και στη χώρα μας.



«Η διαμόρφωση των κόμβων Μητροπόλεως – Κομνηνών, καθώς και Μητροπόλεως – Καρόλου Ντηλ, αναβαθμίζουν την περιοχή, βελτιώνουν  την αστική επίπλωση και γενικώς αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου» τονίζει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Απομένει τώρα και από τους συμπολίτες μας, να σέβονται τις συγκεκριμένες διαβάσεις και να μην παρκάρουν πάνω στις μπάρες και πάνω στα φωτεινά σήματα.