Με το παιχνίδι Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για την σεζόν του 2017.
Ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει τον γηπεδούχο θέλοντας αφενός ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στο λίγκ - κάπ, και κατά δεύτερον για να τεστάρει και τις αγωνιστικές του αλλαγές καθώς απόψε στις 19.00 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Μάλιστα και για τον ίδιο είναι σημαντικό το παιχνίδι καθώς επιστρέφει εκεί που έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του βόλεϊ. Θυμίζουμε πώς το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2002 από τις ακαδημίες του Εθνικού πριν μεταγραφεί για την Ιταλική Ραβέννα και από έναν χρόνο στην πολωνική Λουμπίν και τη γαλλική Ναντ. Το σημερινό ματς θα είναι το πρώτο στην καριέρα του που θα αναμετρηθεί με την παλιά του ομάδα.

Έτσι, η είσοδος του θα δώσει ένα δείγμα του τι μπορεί να κάνει η ομάδα καθώς ο νεαρός θα δώσει δύναμη και στο σέρβις αλλά και στο μπλόκ. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, δεν έχει παρατηρηθεί καμία εξέλιξη τόσο στο θέμα του κεντρικού, όσο και στο θέμα του ακραίου, ενώ όπως έχει τονισθεί επανελειμένες φορές, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πάρει την τελική του απόφαση αναφορικά με τον Γκόμεζ. Αν δηλαδή επιλέξει να τον περιμένει ή αν θα προβεί στην αλλαγή του. Η αλήθεια είναι πάντως, πως η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με αθλητές από την Ευρωπαϊκή αγορά.

Στο μεταξύ μιλώντας για το σημερινό μάτς αλλά και για την προσθήκη Κουμεντάκη ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, λίμπερο της ομάδος τόνισε:

«Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Είναι ανάλογα όπως το αντιμετωπίζουμε εμείς. Προφανώς δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Σίγουρα ο Εθνικός έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, περνάει κάποιες δυσκολίες, αλλά εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη καθαρά και μόνο για το τρίποντο που θα είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια ο Κουμεντάκης κάνει μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά και στην Εθνική Ελλάδος που τον βλέπουμε κάθε καλοκαίρι. Είναι πολυτάλαντος παίκτης, ο οποίος πιστεύω θα βοηθήσει την ομάδα σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Μένει μόνο να τον δούμε στο γήπεδο, όπου εκεί θα κριθούν όλα».