Κόλπο ή πραγματικότητα; Η ΣΕΚΑΠ σχεδιάζει την αναγκαστική της πτώχευση, μετά την επιβεβαίωση του προστίμου το οποίο πρέπει να καταβάλει η καπνοβιομηχανία. 


Η Διοίκηση της ελληνικής καπνοβιομηχανίας Ξάνθης, ΣΕΚΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα πως θα συγκληθεί μεθαύριο Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να δρομολογήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Η απόφαση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, οι οποίοι περνούν, πλέον, μαύρα Χριστούγεννα, με την προοπτική να μείνουν άνεργοι.

Ο ιδιοκτήτης, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται αποφασισμένος να μην καταβάλει το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει επιβληθεί, από το 2009, στην εταιρία -όταν η ΣΕΚΑΠ δεν ανήκε στη δικαιοδοσία του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

»Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

»Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».