Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής το Ποσειδώνιο αναμένεται να ξεχειλίζει από παλμό, από κόσμο στο πλαίσιο των 25ων Αλεξανδρείων που διοργανώνει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ υπό την αιγίδα των ΚΟΕ, ΠΕΚΚΔΜ, ΕΑΚ Θεσ/κης και είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αθανάσιου Χατζηγεωργίου, εφόρου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
Ο γενικός αρχηγός του τμήματος υγρού στίβου του «Δικεφάλου», Γιάννης Ελευθεριάδης μιλώντας στην arena press για την διοργάνωση σημειώνει: «Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργεί το κολυμβητικό του τμήμα, με απόλυτη επιτυχία και αυτό το αποδεικνύουν οι επιτυχίες που έχουμε ως ΠΑΟΚ σε όλους του κολυμβητικούς αγώνες που συμμετέχουμε.

Όπως γνωρίζετε διοργανώνουμε τα ‘25α Αλεξάνδρεια’ για μια ακόμη φορά και αυτό είναι σημαντικό γεγονός από μόνο του. Οι αγώνες αποτελούν το μεγαλύτερο κολυμβητικό γεγονός της πόλης και της Β. Ελλάδος γενικότερα. Και σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν είναι εύκολο να διοργανώνεις τέτοιους αγώνες.

Πραγματικά, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή για τη στήριξη, που δείχνει στο τμήμα της κολύμβησης , όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο φέτος. Θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ διοργάνωσε τους αγώνες και πέρσι αλλά στο κολυμβητήριο Καβάλας. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Θέλει προσπάθεια και εθελοντική εργασία από όλους μας και στον ΑΣ αλλά και από το τμήμα της κολύμβησης. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και όλοι οι άνθρωποι του τμήματος είναι έτοιμοι ν’ ανταπεξέλθουν αποδεικνύοντας τη σκληρή δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση στο πολυπληθέστερο κολυμβητικό τμήμα στην Ελλάδα».

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα Πόλο, σημείωσε: » Έχουμε σταθεροποιηθεί στις δυνάμεις του αθλήματος στην χώρα μας. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και με τις ακαδημίες μας, ενώ βήμα βήμα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Υπάρχου παραδοσιακές δυνάμεις στο άθλημα, είμαστε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να πρωταγωνιστούμε παντού. Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα και πιστεύω πώς θα δικαιωθούμε σε βάθος χρόνου».

Ολοκληρώνοντας ο γενικός αρχηγός του τμήματος υγρού στίβου του ΠΑΟΚ κάλεσε τον κόσμο στους αγώνες, αλλά και τα ΜΜΕ να ασχοληθούν περισσότερο με τον υγρό στίβο: «Νομίζω πώς πρέπει α πάρουμε περισσότερο χρόνο και ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ τόσο σε γραπτό όσο και σε ηλεκτρονικό τύπο. Ο Υγρός στίβος, το πόλο, είναι πολύ όμορφο και συναρπαστικό άθλημα και δικαιούται μεγαλύτερης προσοχής. Ο ΠΑΟΚ κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και προσπάθειά να λειτουργήσει με απόλυτο επαγγελματισμό και στις ακαδημίες του. Είτε στο κολυμβητικό τμήμα, είτε στο πόλο».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη και θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής, αφού θα λάβουν μέρος εννιακόσιοι εξήντα αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και πέντε ξένες αποστολές, μεταξύ των οποίων η πολυπληθέστερη θα είναι η τουρκική με ογδόντα συμμετοχές και πενήντα συνοδούς, οι οποίοι αποτελούν την αφρόκρεμα της τουρκικής κολύμβησης από το επίπεδο ανδρών-γυναικών και κάτω.
Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει με ολόκληρο το αγωνιστικό του τμήμα – συνολικά ογδόντα δυο αθλητές -, οι οποίοι θα επιδιώξουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό.
Να σημειώσουμε τέλος πώς οι αγώνες είναι ένα σημαντικό τεστ για τους κολυμβητές, οι οποίοι ψάχνουν τα όρια πρόκρισης για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι.