Ο πρωθυπουργός... ξαναχτύπησε. Αφήνοντας πίσω του τις γνωστές έντυπες ανακοινώσεις, μοιράζει βίντεο, με το έργο της κυβέρνησης, κατά της απλήρωτης εργασίας!


"Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία", σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από το ανάλογο βίντεο στο οποίο περνάν μπροστά από τα μάτια του θεατή τσιτάτα, για να καταλήξει στον πρωθυπουργό που επισημαίνει: "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".

Για το ίδιο θέμα υπάρχει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού (primeminister.gr) ότι "κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας".

Σημειώνεται ότι "με μια σειρά πρωτοβουλίες -όπως η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας, οι στοχευμένοι έλεγχοι στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, η αναβάθμιση υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, ο συντονισμός και η κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και η ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας- πετύχαμε και μειώσαμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας".

Τονίζεται επίσης ότι:

- "Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία".

- "Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται".

- "Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.

"Aποτέλεσμα: Η αδήλωτη εργασία από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές", υπογραμμίζεται.

Πλέον και... επίσημα το Μαξίμου έχει αποκτήσει... μονταζιέρα.