Καθαρά ΠΑΣΟΚική υπόθεση έγινε η προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο τα αποτελέσματα έφεραν ως διεκδικητές την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον ευρωβουλευτή του κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.


Η κ. Γεννηματά παίρνει 42,76% (με καταμετρημένες τις ψήφους σε 714 από τα 876 εκλογικά τμήματα από 166.782 ψηφίσαντες σε σύνολο 210.264, ποσοστό καταμετρημένων ψηφοδελτίων 79,23%). Λίγο θέλησε για να είχε εξασφαλίσει από χθες το απαιτούμενο 51%.

Το επιτελείο της είναι, σίγουρα, ικανοποιημένο και από το ποσοστό και από την προσέλευση.

Δεύτερος με ποσοστό 25,38% και διαφορά 17,38 μονάδων από τη Φώφη Γεννηματά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μπήκε, έτσι, στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Πλέον αναζητούνται συμμαχίες, αλλά και... διάθεση όσων δεν ψήφισαν Γεννηματά ή Ανδρουλάκη, να ξανασηκωθούν από τον καναπέ για να πάνε στις κάλπες. Τα θαύματα, όμως, δε γίνονται κάθε Κυριακή...

Πάντως, αν γίνει κάτι τέτοιο, οι δυο διεκδικητές θα πρέπει να υπολογίζουν το 13,45%, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (άλλο πράγμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση κι άλλο οι εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς φαίνεται ότι δεν έπεισε η προσπάθειά του να αναδειχτεί σε κομματικό υποψήφιο και, τώρα, θα πρέπει να το... γυρίσει στην ανεξαρτησία), το 9,44% του Σταύρου Θεοδωράκη (που απογοήτευσε τους οπαδούς του, αποδεικνύοντας ότι μάλλον δεν είναι αυτός ο χώρος του -αν και ο ίδιος, προφανώς, το γνωρίζει), το 4,22% του Γιάννη Μανιάτη, το 2,39% του Γιάννη Ραγκούση (αυτό κι αν ήταν απογοήτευση), το 1,63% του Κωνσταντίνου Γάτσιου, το αναιμικό 0,54% του  Απόστολου Πόντα και το 0,19% του Δημήτρη Τζιώτη.

Η προσέλευση 210.264 ψηφοφόρων όλων των ηλικιών, που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ... είναι εδώ. Είναι άγνωστο αν παραμένει ενωμένο κι απομένει να αποδειχτεί αν είναι και δυνατό... Σίγουρα, πάντως, στο Μαξίμου και την Πειραιώς δεν κοιμήθηκαν και τόσο καλά το βράδυ που μας πέρασε.