Εορτάζεται σήμερα η 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την οποία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Τα μέλη δ.σ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 -1974 διοργανώνουν εντός του χώρου του Πολεμικού Μουσείου στο Γ’ Σώμα Στρατού, από 9.00 έως 17.00 ξεναγήσεις από αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα σε σχολεία, μαζικούς φορείς αλλά και σε μεμονωμένα άτομα.

Επίσης, διοργανώνουν, εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Φοιτητικού κινήματος Θωμά Βασιλειάδη, στις 12.30 μ.μ. εντός της Πολυτεχνικής Σχολής.

Κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων στις 12:00 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή και κεντρική ομιλία μελών της Διοίκησης του Σ.Φ.Ε.Α. Θα ακολουθήσει πορεία.

Την ίδια ώρα καλεί σε πορεία, από το ίδιο μέρος και η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση και πορεία, θα πραγματοποιήσουν στις 17:00, στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης και το ΕΚΘ, Σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και φορείς της πόλης .

Στις 17:30 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία, μέλη φοιτητικών συλλόγων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκέντρωση στην Καμάρα, στις 18:00, και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έχουν προγραμματίσει άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.