Ασανσέρ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο επέβαιναν δυο εργαζόμενοι και δύο συνοδοί ασθενών, έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.


Το ατύχημα συνέβη χθες, στη 1.30 μ.μ.. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το ασανσέρ υποχώρησε από το ισόγειο στο επίπεδο -2. Αντίθετα, η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Βασιλική Κοκκινίδου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το ασανσέρ υποχώρησε λίγα μέτρα, με αποτέλεσμα οι δύο νοσηλεύτριες και οι δύο συνοδοί ασθενών που επέβαιναν απλώς να... ταρακουνηθούν, ενώ, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν κινδύνεψε η ζωή τους.

«Όλοι πέρασαν από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει θέμα. Δεν υπήρχε θέμα, ήταν περισσότερο η τρομάρα. Το ασανσέρ δεν υποχώρησε δύο ορόφους, αλλά μόνο μερικά μέτρα. Ωστόσο, επειδή γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή έρευνα για να δούμε τι ακριβώς προκάλεσε αυτήν τη βλάβη και τη μετατόπιση, θα σας δώσουμε ενημέρωση όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα της έρευνας» ανέφερε η κ. Κοκκινίδου.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με την ευκαιρία του ατυχήματος κατήγγειλε ότι, με τα ίδια ασανσέρ μετακινούνται ασθενείς, σκουπίδια και... τρόφιμα. Στην καταγγελία αυτή, η κ. Κοκκινίδου απάντησε: «Δεν ισχύει ότι μεταφέρονται σκουπίδια. Ότι τα ασανσέρ έχουν κάποια χρόνια στην πλάτη είναι γεγονός. Ότι λειτουργούν με πολύ μεγάλη ένταση όλη την ημέρα είναι και αυτό ένα γεγονός, το καταλαβαίνετε, είναι ένα νοσοκομείο που χρειάζονται. Αλλά γίνονται όλες οι προσπάθειες να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και σε καμία περίπτωση δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο».