©Γιάννης Κέμος



Τραγωδία χωρίς τέλος από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Συμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα απο την θεομηνεία που έπληξε τις περιοχές αυτές, είναι έως τώρα δέκα.


Καταμετρώνται, σε αυτά και τα δυο θύματα της θεομηνίας που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. 

Όλοι οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν για νοσηλεία, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για αγνοούμενους.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας. Με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ν. Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα. Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

Αυτήν την ώρα (15:45) πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη, στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, με τη συμμετοχή των υπουργών Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Τόσκα, Δημήτρη Βίτσα, του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Δέδε, του αρχηγού της Πυροσβεστικής και της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου.