Τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ασκούν τα καθήκοντά τους, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιστάσεις όπως αυτή της εθνικής τραγωδίας μετά την πρόσφατη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική, εξήραν
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. 


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του Λαού μας και του Έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.

Και προσθέτει: «Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν΄ αμφισβητήσουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους».

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκκρεμότητες της παρούσας περιόδου της Βουλής, κυρίως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων-επανορθώσεων, στο οποίο έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από ελληνικής πλευράς και στον κατάλληλο χρόνο και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και διαδικασίες, βλέποντας όμως μπροστά μας για τον αμέσως επόμενο χρόνο, θα επανέλθει αυτό το ζήτημα με τη σοβαρότητα που χρειάζεται. Επίσης, συζητήσαμε και για άλλα θέματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή και όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν εν ευθέτω χρόνω».

Στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Παρέστησαν ακόμη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής  Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και εκπρόσωποι των κομμάτων. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Βαρεμένο, μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.