Στις 16 Νοεμβρίου θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Μecum Auctions μία από τις μόλις 799 Ferrari F12 tdf, που κατασκευάστηκαν συνολικά στο Μαρανέλο. Το συλλεκτικό μοντέλο είναι το μοναδικό στον κόσμο σε χρώμα Ferrari Rosso F1, όπως δηλαδή και τα μονοθέσια της Scuderia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2007.

Επίσης, ο πρόσθετος εξοπλισμός του είχε κοστίσει πάνω από 80.000 ευρώ. Για παράδειγμα το λογότυπο δεν είναι σε κάποιο από τα κλασικά χρώματα της Ferrari, όπως κίτρινο, κόκκινο ή πράσινο, αλλά μαύρο και από ανθρακόνημα, ενώ το όρθιο αλογάκι είναι ασημί. Εξάλλου, η τάπα του ρεζερβουάρ είναι μαύρη, όμως highlight θεωρείται το αυτόγραφο του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, πάνω στο αμάξωμα. Πιθανότατα μάλιστα να πρόκειται για τη μοναδική Ferrari tdf με την υπογραφή του Γερμανού πιλότου της ιταλικής ομάδας. Η tdf ανήκει στις πιο ποθητές Ferrari και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση από τους συλλέκτες, μάλιστα όλη η παραγωγή της είχε εξαντληθεί ήδη κατά την επίσημη παρουσίασή της, αν και οι τιμές της ξεκινούσαν από 380.000 ευρώ. Διαθέτει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 780 ίππων, χάρη στους οποίους πραγματοποιεί το σπριντ από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3’’, ενώ πιάνει τα 334 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Οι τιμές, στις οποίες αλλάζουν χέρια τέτοια συλλεκτικά μοντέλα, «παίζουν» μεταξύ 900.000 και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο η συγκεκριμένη Ferrari tdf ενδέχεται να πωληθεί ακριβότερα. Ας όψονται ο μοναδικός εξοπλισμός της, αλλά και η υπογραφή του Φέτελ.

http://www.insider.gr/