Η Ρεάλ ανάσανε με την νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά η σκόνη που έχει σηκωθεί δεν λέει να κοπάσει. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης φέρεται να περνάει μια αγωνιστική κρίση, όσο και ο Ζιντάν καθησυχάζει τους πάντες, όσο και αν Ρονάλντο, Μόντριτς και Ραμος, δηλώνουν συνεχώς πώς η ομάδα θα βγει από τα αρνητικά αποτελέσματα και θα μπει και άλι στον δρόμο των επιτυχιών. 

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η ήττα από την Τότεναμ ήταν επί της ουσίας, η αιτία για τον πανικό στο Μπερναμπέου. Τι από όλα ισχύει; Μήπως πάλι ο πανικός του Πέρεθ, είναι μεγαλύτερος από ότι στην πραγματικότητα ισχύει. Ο πρόεδρος μάλιστα ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για να προσεγγίσει τον Νειμάρ και να τον φέρει στην Μαδρίτη τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι σπασμωδικές για πολλούς κινήσεις, δείχνουν τον πανικό του προέδρου. Μήπως δεν είναι έτσι όμως;

Η περσινή μαγική χρονιά της Βασίλισσας» πέρασε, η αύρα της ομάδας δεν υπάρχει και όσο η απόσταση από την κορυφή ανοίγει τόσο οι μουρμούρες θα αυξάνονται. Και κυρίως; Οσο δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Η Ρεάλ δεν είναι μια όποια ομάδα. Είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό bradname του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Οπότε τα εκατομμύρια τω οπαδών της και πολύ περισσότερο οι χορηγοί της απαιτούν να κερδίζει. Οι δηλώσεις ηρεμίες που επαναλαμβάνονται από τον Ζιντάν φαίνεται να μην πείθουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που απαιτεί εδώ και τώρα αντιστροφή του κλίματος.

Τάσο ο Μόντριτς όσο και ο Ράμος, ξεκαθάρισαν πώς κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ρεάλ από το κυνήγι του Τσάμπιονς Λίγκ και του τίτλου. Σε ένα διάστημα μόλις δυο ημερών ο Κριστιάνο Ροάλντο, φέρεται να μη επιθυμεί ανανέωση συνεργασίας με την Ρεάλ, καθώς είναι δυσαρεστημένος, που κάποιοι παίκτες έφυγαν και οι οποίοι βοηθούσαν σε άλλες περιπτώσεις. Προφανώς θα αναφέρεται σε Μοράτα και Χάμες, αλλά δεν ει ναι ακριβώς έτσι, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές.

Η Ρεάλ εξακολουθεί να έχει υπεροπλία παικτών κυρίως στη μεσαία γραμμή, οπότε δεν είναι σωστό το ότι λείπουν παίκτες, αν και κάτω από τέτοια πίεση, ίσως κάνει κίνηση τον Ιανουάριο για μεταγραφική ενίσχυση.

«Κάναμε κάποιες ήττες στη σειρά αλλά δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε εκεί. Δεν πιστεύω πως είμαστε σε κρίση. Δεν ανησυχώ και έτσι θα συνεχίσω όλη τη χρονιά. Φυσικά μετά από δύο σερί ήττες δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι και να αντιδρούμε συναισθηματικά. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας για να αντιστρέψουμε την κατάσταση κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Η δήλωση του Ζιντάν, εκφράζει μεν μια ψυχρή ποδοσφαιρική λογική, καθώς καμία ομάδα δε μπορεί μόνο α κερδίζει, αλλά δεν ηρεμεί κανέναν στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ακόμη και για έναν άνθρωπο όπως ο Ζιντάν, που λατρεύεται στην Μαδρίτη, που γεννήθηκε για να προπονεί τη Ρεάλ, όπως είπε παλαιότερα ο ίδιος, η αμφισβήτηση ξεκίνησε. Μπορεί να είναι άδικη, μπορεί να είναι βιαστική, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο. Είναι βέβαιο πάντως πως ο Πέρεθ θα εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα πριν άρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Ζιζού. Και πίσω από όλα αυτά, οι φήμες για τον Ποκετίνο. Τον προπονητή που κάνει σούπερ δουλειά στην Τότεναμ, αναγκάζοντας τον Πέρεθ να τον φωτογραφήσει σε περίπτωση που ο πάγκος της Ρεάλ μείνει άδειος.

Θα θυμίσω απλά πώς οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αποπειραθεί να συνεργαστούν με τον Ποκετίνο και το 2016 μετά την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ, ωστόσο τελικά κάποια εμπόδια δεν επέτρεψαν το deal, το οποίο ίσως επιτευχθεί εντέλει στο μέλλον.

Η συζήτηση ξεκίνησε και όσο η Ρεάλ δεν βγαίνει από την κρίση, άλλο τόσο θα γράφονται σενάρια για την ομάδα. Χρόνος για αναστροφή του κλίματος υπάρχει. Την χρονιά που η Ρεάλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λίγκ (2014) είχε χάσει με άνεση στο Ντόρτμουντ, οπότε δεν λέει τίποτε η ήττα από τη Τότεναμ. Είπαμε όμως, Ρεάλ είναι αυτή… η ήττα απαγορεύεται..