Στην παρακμή της παράταξης Μπουτάρη, της «Πρωτοβουλίας», αναφέρθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


«Στις δημοτικές ομάδες, που είναι ένα σώμα 50 αιρετών, μετέχουν κατά κανόνα 20 άτομα» σημείωσε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Από τους αντιδημάρχους δε, μετέχουν μόνο οι μισοί». 

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, ο δήμαρχος και μαζί και οι στενοί του συνεργάτες βαριούνται να ασχοληθούν με τα θέματα του δήμου ενώ η διοίκηση βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή. «Μπήκα σε μία παράταξη που πρόσθετε και πολλαπλασίαζε και τώρα είμαστε σε μία διαδικασία που αφαιρεί και διαιρεί», είπε.

Έθεσε θέμα διάθεσης των κονδυλίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν βλέπω να δίνονται 46.000 ευρώ για δύο συναυλίες τότε θυμάμαι άλλες εποχές και διοικήσεις». Πρόσθεσε, μιλώντας για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ότι, καθώς οι ετήσιες δαπάνες γι αυτές ανέρχονται στα 1.5 εκατ. ευρώ, αφορά άμεσα τους πολίτες η διαχείριση τους.

Για τη φράση του Γιάννη Μπουτάρη ότι "η Πρωτοβουλία έχει πεθάνει", είπε πως «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της «Πρωτοβουλίας» την υπέγραψε ο δήμαρχος», προσθέτοντας για τον κ. Μπουτάρη: «Γνώρισα έναν φιλελεύθερο κι ανοιχτό Γιάννη Μπουτάρη που, εδώ και λίγα χρόνια, έχει εγκλωβιστεί σε κάποιους ανθρώπους. Δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που γνώρισα ούτε κι εγώ αλλά ούτε και η πόλη». Όσο για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, από τον δήμαρχο, είπε πως δεν έπρεπε να εμπλακεί σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του.