Με μουσική, τραγούδι, θεατρική απαγγελία, πολλή χαρά και συγκίνηση έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης "Πάρις Πρέκας και Μερόπη Πρέκα: δύο δημιουργοί, δύο κόσμοι" στο Τελλόγλειο.
Για το μεγάλο αυτό εικαστικό γεγονός, που αποτελεί την πρώτη "συνάντηση" του ζεύγους Πρέκα σε έναν χώρο μουσείου, μίλησαν η αντιπρόεδρος του δ.σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ Γιάννα Καρύμπαλη - Τσίπτσιου, η γενική γραμματέας του δ.σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά, η ιστορικός τέχνης, επίτιμη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού Μαίρη Μιχαηλίδου και η ίδια η καλλιτέχνις, Μερόπη Πρέκα.


Τη βραδιά πλαισίωσαν ο Γιώργος Καραβελάκης, που ερμήνευσε Λοϊζο, Μικρούτσικο και τραγούδια άλλων συνθετών, καθώς και ο φοιτητής του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, που διάβασε απόσπασμα μαρτυρίας του Πάρι Πρέκα για την εμπειρία της επιστροφής του από το στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα μετά τα Δεκεμβριανά. Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων φορέων και πλήθος φιλότεχνων έδωσαν το "παρών" στα εγκαίνια.