Η αποτυχία του ΠΑΟΚ να κερδίσει επιτέλους ένα ματς στο λεκανοπέδιο, έχει  βαρύνει αρκετά το κλίμα είναι η αλήθεια, και το ξέσπασμα εναντίον του αδύναμου Αιγινιακού, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί, ως απόλυτο τεστ για τους ασπρόμαυρους.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ο "Δικέφαλος" καλείται να παρουσιαστεί στην Ξάνθη, μεταμορφωμένος.  Οι ασπρόμαυροι  γνωρίζουν πως η νίκη αποτελεί μονόδρομο , ώστε να αποδείξουν πως μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα και κυρίως; να δώσουν απαντήσεις στους επικριτές τους. Παράλληλα, μία νίκη επί της Ξάνθης  θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις των κυπελλούχων  Ελλάδας μετά τις μέτριες έως κακές  εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και τις αδυναμίας της ομάδας να κερδίσει μακρυά από την Τούμπα.
Με νίκη στην Ξάνθη  θα τελειώσει ουσιαστικά και  η γκρίνια στην παρούσα φάση .  Ο Λουτσέσκου μίλησε στους παίκτες του, ενώ και οι  άνθρωποι της διοίκησης, που νιώθουν και αυτοί πιεσμένοι, τονίζουν  συνεχώς πως το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει τους παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι η νίκη στη Ξάνθη. Ο ρεαλιστικός  στόχος έχει να κάνει με τη βαθμολογία, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθεί από την πρώτη νίκη, τη ώρα που βλέπει τον Ολυμπιακό να τον έχει προσπεράσει.
Όταν όμως μιλάμε για το κυνήγι ενός πρωταθλήματος  μπαίνουν κι άλλα πράγματα στη μέση: το γόητρο, ο εγωισμός, ακόμη και η επιθυμία για… απαντήσεις, αν βέβαια λειτουργεί ο εγωισμός στους παίκτες. Κι αν δεν φτάνουν όλα αυτά, η νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη  αποτελεί απαίτηση του κόσμου του. Η ανακοίνωση άλλωστε της Θύρας 4, μοιάζει με τελεσίγραφο. Το αν παρεκκλίνει ή όχι ο Λουτσέσκου  από το σύνηθες πλάνο και το σχήμα που επιλέγει αφορά τον ίδιο περισσότερο και λιγότερο όλους τους άλλους. Το πως θα έρθει η νίκη, με ποιο σχήμα και ποιους παίκτες, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Απλά να έρθει..
Κάθε βαθμολογική απώλεια πλέον κοστίζει σε επικίνδυνο βαθμό, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει και απομάκρυνση από την κορυφή. Το έχουμε πει πολλές φορές. Με βάση το πρόγραμμα που είχε ο ΠΑΟΚ και κυρίως την ποιότητα στο ρόστερ ( όμοια της δεν είχε ποτέ) θα έπρεπε ήδη να είχε αποσπαστεί στον βαθμολογικό πίνακα. Για αυτό και το ματς του Σαββάτου κόντρα στην Ξάνθη, μοιάζει ματς δίχως αύριο, δίχως επιστροφή.
Οι πρώτοι που πρέπει α το καταλάβουν αυτό είναι οι ποδοσφαιριστές. Που πρέπει να καταλάβουν επίσης, πώς δεν έχουν μόνο απαιτήσεις, αλλά έχουν και υποχρεώσεις...και επίσης; και αγωνιστική συμπεριφορά που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ. Κάτι που δεν έχουν αποδείξει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό το ματς είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μια νέα αρχή.