Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό του, με βάση την ποιοτική διαφορά των δυο ομάδων, αλλά και λόγω των προβλημάτων που είχε ο γηπεδούχος, ο ΠΑΟΚ πέταξε δυο βαθμούς στην Νέα Σμύρνη, σε ένα γήπεδο που ακουγόταν μόνο η ιαχή Π.Α.Ο.Κ.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Και το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι αν όχι ούτε σε αυτό το ματς , τότε πότε θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο λεκανοπέδιο;
Και όλα αυτά όταν όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους, δείχνοντας ότι ελέγχει απόλυτα το ματς. Και όχι μόνο λόγω του τέρματος που σημείωσε, αλλά και λόγω του καλού ποδοσφαίρου που έπαιζε σε εκείνο το διάστημα.

Παρακολουθώντας το ΠΑΟΚ, έβλεπες εύκολα ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ έκανε ίσως το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή περίοδο πείθοντας πως μπορεί να φύγει με διπλό από τη Νέα Σμύρνη, το πρώτο της σεζόν.

Και όσο και αν ξόδευε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, δεν καθάριζε το ματς. Το ίδιο έπαθε ακόμη και όταν ισοφάρισε ο Πανιώνιος, όταν ο Πρίγιοβιτς θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς στο 84' και ουσιαστικά να καθαρίσει το τρίποντο. Αν αυτού οι Νεοσμυρνιώτες έφεραν τούμπα το παιχνίδι με τους Σπιριντόνοβιτς και Γεσίλ, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο της ψυχολογίας του.

Μια ψυχολογία που φάνηκε καταρρακωμένη όταν ισοφάρισε ο Πανιώνιος και η ομάδα του Λουτσέσκου "πάγωσε" χωρίς να δημιουργεί φάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Κότνικ.

Η αλήθεια είναι πώς σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος έβγαλε περισσότερη διάθεση από τον ΠΑΟΚ για να φτιάξει παιχνίδι. Και όσοι περιμέναμε τον "Δικέφαλο" να παίξει στα κόκκινα κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Άξιος της μοίρας του και της κακομοιριάς του. Και πάλι καλά που στην εκπνοή έσωσε ότι σωζόταν, αλλά το διπλό εκτός έδρας αγνοείτε από τους ασπρόμαυρους.

Σε ένα ματς που έλεγχε μπάλα και χώρους και απέναντι σε ένα πληγωμένο αντίπαλο το Χ ήταν ανεπίτρεπτο.
Και όσο και α προσπάθησε να δικαιολογηθει ο Ρουμάνος κόουτς στις δηλώσεις του στην συνδρομητική τηλεόραση, φέρει και αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης. Δεν γνωρίζω αν πήρε παράταση ζωής από το γκολ της ισοφάρισης, αλλά.. υπάρχει θέμα. Και μάλιστα μεγάλο. Χωρίς εκτός έδρας νίκες πρωτάθλημα δεν βλέπεις.

Και το βασικό στοιχείο της συζήτησης που έχει αναπτυχθεί είναι κατά πόσο μπορεί να πετάξει αυτήν αίσθηση η ομάδα του "δεν μπορώ εκτός". Φυσικά και μόλις πάρει το πρώτο διπλό θα ακολουθήσου και αλλά, λόγω της αποφόρτισης, αλλά έως τότε μπορεί να είναι πολύ αργά.

Κρίμα για τον καταπληκτικό λαό του που ήταν για άλλη μια φορά στο γήπεδο, στις εξέδρες χωρίς να είναι οι παίκτες όμως.