Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διάλεξε την Θεσσαλονίκη και το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ για την τελευταία μεγάλη συγκέντρωσή του. 


Την Κυριακή δεν διαλέγουμε μόνο επικεφαλής τόνισε. Εκλογές από τη βάση έχουν γίνει αρκετές φορές και σε άλλα κόμματα. Το ξεχωριστό είναι πως εμείς ξεκινάμε, είναι το πρώτο βήμα, για να δώσουμε απάντηση στο πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας. Να σπάσουμε το κατεστημένο του κομματικού συστήματος, που καθηλώνει την πολιτική ζωή σε ένα κλειστό διχαστικό κύκλο, χωρίς προοπτική και διέξοδο. Χωρισμένοι σε μνημόνια και αντιμνημόνια δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση, τόνισε. 

Το βασικό σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης είναι ένας χώρος εθνικής συμφωνίας σε θέματα φορολογίας, παιδείας, αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, διοίκησης και αποκέντρωσης. Αυτό το πολιτικό σχέδιο είναι ο λόγος να πάμε να ψηφίσουμε. Είναι το πολιτικό σχέδιο της παράταξης. Αλλιώς θα βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά θα μένουμε στην κρίση.

Ζωντανό παράδειγμα η Θεσσαλονίκη που ζει τις αδιέξοδες συνέπειες της πολιτικής εξαπάτησης των κυβερνώντων. Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει σε επιχειρηματική μετανάστευση στη Βουλγαρία. 



Σαν αποτέλεσμα ένας φαύλος κύκλος συνεχίζεται, όπου χάνονται φορολογικά έσοδα, θέσεις εργασίας και παραγωγικό δυναμικό.

Ψηφίζουμε για ένα νέο , ενιαίο πολυτασικό κόμμα.  Είναι μεγάλη τόλμη που είμαστε όλοι μαζί. Είναι τόλμη για τους πολίτες να ψηφίσουν και να μας εμπιστευθούν. Αποφάσεις εκ των προτέρων και συμφωνίες, όπως για χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες,  θα τις ακυρώσει η μαζική συμμετοχή.

Αναφερόμενος τέλος στο παραταξιακό διακύβευμα  των εκλογών τόνισε: Με  τα ίδια υλικά δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι. "Οι εκλογές δεν είναι ο χώρος για να λύσουν τις διαφορές τους ομάδες και στρατοί. Το εγχείρημα θα αποτύχει εάν περιορισθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε δεύτερο γύρο παλαιών ενδοκομματικών αντιθέσεων. Δεν καλούμε τη δημοκρατική παράταξη στις κάλπες για να ανακατευθεί με διαμάχες του παρελθόντος, με ρεβανσισμούς και προσωπικές ενστάσεις. Πάμε για ένα νέο ξεκίνημα, αυτό αξίζει στην Ελλάδα και στην ιστορία της παράταξης"