Την ανάγκη να ανοίξει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θσσαλονίκης (ΕΕΘ) σε όλα τα μέλη του και να παύσει να λειτουργεί προεδρικά, υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αλληλεγγύη Επαγγελματιών”, Χρήστος Νικολόπουλος.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, ο κ.Νικολόπουλος τάχτηκε υπέρ της συλλογικής διοίκησης του φορέα, με την πραγματοποίηση διοικητικών συμβουλίων σε διάφορες περιοχές του νομού.

“Προτείνουμε την ίδρυση γραφείου στήριξης επιχειρήσεων, το οποίο θα παρέχει συμβουλές σε όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρηση τους”, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΕΘ και σημείωσε πως στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η παροχή συμβουλών σε φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα για χρηματοπιστωτικά προϊόντα και ευρωπαϊκά προγράμματα.

“Η υπερφολόγηση αποτελεί το κύριο πρόβλημα που απειλεί σήμερα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, γι’αυτό και θα κάνουμε παρεμβάσεις και θα καταθέσουμε προτάσεις, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ώστε να δώσουμε λύσεις στα μείζονα ζητήματα”, τόνισε ο κ.Νικολόπουλος.

Τέλος, ο κ.Νικολόπουλος κατηγόρησε τον κ.Ζορπίδη για “μονωπολιακή αντίληψη” στο θέμα των προμηθειών, κάνοντας λόγο μάλιστα για “κλειστό λόμπι”.

“Αυτό το μοντέλο διοίκησης είναι παλαιών αρχών και δεν θέλω να λειτουργήσει έτσι το επιμελητήριο”, υπογράμμισε ο κ.Νικολόπουλος.