Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τις βροχές και τις καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι στα δυτικά.


Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί ή θα εκδηλωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία, οπού τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική) θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-11-2017 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έιναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδέυονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανώς τη Δυτική Μακεδονία, μέχρι το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, μέχρι το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και μέχρι τη νύχτα στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. 
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα.