Ευχάριστα νέα για τον Μανόλο Χιμένεθ, από την Σουηδία, καθώς ο Γιάκομπ Γιόχανσον χειρουργήθηκε με επιτυχία και πλέον μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση, που υπολογίζεται να γίνει σε περίπου έξι μήνες. Ο ποδοσφαιριστής θα ξεκινήσει να μπαίνει σε φάση αποθεραπείας και η ΑΕΚ του ευχήθηκε με την φωτογραφία του στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το μεταξύ με μία προπόνηση σήμερα θα ολοκληρώσει η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Την ιδια στογμη με δηλώσεις του στο συνδρομητικό ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τους τραυματισμούς αλλά και για την μεταγραφική ενίσχυση τς ομάδας. Ειπε χαρακτηριστικά:

«Αυτή η ομάδα έχει κερδίσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Λαμπρόπουλος, ο Μπακασέτας, ο Γιακουμάκης και ο Κλωναρίδης έλειπαν για καιρό. Με αυτές τις απουσίες προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί και είναι δύσκολο όταν δύο παίκτες-κλειδιά όπως ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον τραυματίζονται. Είναι δύσκολο για την ομάδα να αντέξει έχοντας για καιρό εκτός αυτούς τους παίκτες. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να μη συμβιβαστούμε. Σίγουρα η ΑΕΚ χάνει πολύ από την απουσία τους, αλλά θα πρέπει να ψάξουμε λύσεις μέσα από την ομάδα».

Οσο για τις μεταγραφές: «Και το καλύτερο ρόστερ να έχεις, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε κάποια θέματα σε συγκεκριμένες θέσεις που θέλαμε ενίσχυση, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς θα αποδώσει κάποιος ποδοσφαιριστής, είτε δεν είναι σε καλή φόρμα είτε υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Το πλέον σημαντικό είναι πως η ομάδα έχει δείξει πως είναι σε καλό επίπεδο κι αυτό σημαίνει πως το ρόστερ είναι ικανοποιητικό. Για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να μειώσουμε τις πιθανότητες για να μην είμαστε αδύναμοι. Το παιχνίδι δεν το κερδίζει μια ομάδα με το έμβλημά της, αλλά όταν είναι δυνατή και σε όλες τις θέσεις».
Τέλος δρομολογείται η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Σιμόες με την ΑΕΚ.