Τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο αποκαλύπτουν χιλιάδες ειδοποιητήρια του υπουργείου Οικονομικών που φτάνουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική με τα οποία τους καλούν να αποδείξουν ότι οι περιουσίες και τα σπίτια τους δεν είναι δημόσια κτήματα!



Παρόμοια ειδοποιητήρια έχουν λάβει ιδιοκτήτες σε σε Ψυχικό, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Περιστέρι, Γαλάτσι αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής.


Πρόκειται για ακίνητα σε εντός σχεδίου περιοχές τα οποία, ενώ έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από τους πολίτες, που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ είτε σε φόρους μεταβίβασης είτε για την αγορά τους καθώς και τον ΕΝΦΙΑ, το Ελληνικό Δημόσιο καθ’ υπόδειξη των Διευθύνσεων Δασών διεκδικεί υποβάλλοντας ενστάσεις κατά των ιδιωτών.



Ο λόγος είναι ότι οι περιοχές που είχαν δασικό χαρακτήρα στις αεροφωτογραφίες του 1945. Πρέπει, σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Δασών, να αποσταλούν στις Κτηματικές Υπηρεσίες για να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υποβάλλουν τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο χωρίς να εξετάσουν τις πραγματικές συνθήκες και τις μεταβολές  στα ακίνητα με την επίκληση του τεκμηρίου του Δημοσίου.



Το γεγονός μάλιστα ότι πολλές περιοχές εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης χωρίς επαρκείς ελέγχους και γνωμοδοτήσεις των οικείων Διευθύνσεων Δασών καθιστά πολλές εξ αυτών ξέφραγο αμπέλι με ξεχειλωμένα όρια. 

Πηγή: protothema.gr