Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-3 σετ από τον Ολυμπιακού, στον αγώνα που διεξήχθη στο PAOK Sports Arena, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2017-18.Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρώτο σετ παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων
και φτάνοντας το σκορ στο 4-1 και 8-5. Η ομάδα του Ρίτσι  έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή της και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί τριών πόντων φτάνοντας το σκορ στο 9-8. Ο προπονητής του Δικεφάλου κάλεσε το πρώτο τάιμ άουτ στο σετ ενώ η ομάδα του βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 15-13. Ένα σερί τριών πόντων από τους ερυθρόλευκους, ανάγκασε τον τεχνικό των ασπρόμαυρων να καλέσει το δεύτερο τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος βρέθηκε τέσσερις πόντους πίσω στο σκορ και μη μπορώντας να ανατρέχει το σκορ, έχασε το πρώτο σετ με 21-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, με την ομάδα του
Μπενίτεζ Φερνάντο Μουνιόθ, ωστόσο, να φτάνει πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ με 6-8. Η διαφορά αυτή παρέμενε σταθερή με τον Δικέφαλο να κάνει ένα σερί τεσσάρων πόντων και να περνάει μπροστά στο σκορ με 13-11. Ο πρωταθλητής Ελλάδος έβγαλε δυναμισμό και κατάφερε να φτάσει πρώτος στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ στο 16-13. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι δε σταμάτησε να προβληματίζει τον Ολυμπιακό, με τον Γκόμεζ να κάνει με εξαιρετικό καρφί το 19-15 αλλά από εκει και πέρα να χάνει έδαφος και να επιτρέπει στον Ολυμπιακό να τον φτάσει στον πόντο με σκορ 21-20. Παρ’όλη την αντίσταση του Ολυμπιακού, ο Πρωταθλητής βρήκε δυνάμεις και κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ με σκορ 25-20, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε καλύτερα και ανάγκασε τον τεχνικό του Δικεφάλου να καλέσει τάιμ άουτ με το σκορ στο 2-7, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να μειώσει και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 2-8. Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φτάσει το δείκτη του σκορ στο 9-16 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η εικόνα του πρωταθλητή δεν άλλαξε στη συνέχεια του τρίτου σετ, με την ομάδα του Μπενίτεζ Φερνάντο Μουνιόθ να κερδίζει το σετ με σκορ 14-25 και να φτάνει το σκορ στο 1-2.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 4-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι έβγαλε αντίδραση και έφτασε το σκορ στο 10-12 αναγκάζοντας τον τεχνικό του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Παρά την πίεση του Δικεφάλου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ, με 13-16. Η ομάδα του Πειραιά ανέβασε ταχύτητα και έφτασε το δείκτη του σκορ στο 15-20, με τον πρωταθλητή να μειώνει με ένα μικρό σερί δύο πόντων σε 17-20 και τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλεί τάιμ άουτ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έβγαλαν πάθος, έφτασαν το σκορ στο 19-20 αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ και πήρε το σετ με σκορ 21-25 και τελικό σκορ στα σετ 1-3.