Μόνο το βιογραφικό του αν διαβάσεις, θα καταλάβεις αμέσως πως πρόκειται για έναν φιλόσοφο του Ιταλικού βόλεϊ, άρα και του παγκόσμιου.
Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Άνθρωπος που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και έχει πανηγυρίσει τους κορυφαίους τίτλους που υπάρχουν στο άθλημα. Προσέξτε: 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο με τον Ολυμπιακό το 2001, ένα Σούπερ Καπ το 2000. Πέρασε τα καλύτερα χρόνια της προπονητικής του θητείας στη Ραβένα, την οποία κοουτσάριζε για 13 χρόνια, σαρώνοντας τα πάντα.
Πανηγύρισε το νταμπλ με τη Ραβένα τη σεζόν 1990-91, κατέκτησε τρία διαδοχικά Τσάμπιονς Λιγκ (΄92, ΄93, ΄94) ένα CEV Cup με την ιταλική ομάδα, δυο Σούπερ Καπ, αλλά και ένα Παγκόσμιο Συλλόγων με τη Ραβένα. Πρόκειται σαφώς για μια σπουδαία κίνηση της διοίκησης του ΑΣ και του ΤΑΠ ΠΑΟΚ που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με έναν προπονητή που μόνο καλό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Αναμένεται η απάντηση του.

Είναι βέβαιο πώς μαζί του, ο «Δικέφαλος» θα αλλάξει επίπεδο και θα κερδίσει εμπειρίες, τις οποίες τόσο έχει ανάγκη κυρίως στην Ευρώπη. Αυτό αναμφίβολα πρέπει να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που πρέπει και έμπρακτα να στηρίξει την προσπάθεια μα αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Σε ένα άλλο στοιχείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι η αγάπη του κόσμου προς την ομάδα. Και αναφέρομαι στον κόσμο που βρέθηκε στο paok sports arena. Με το τέλος του αγώνα επί 5 λεπτά όρθιος ο κόσμος χειροκροτούσε την ομάδα φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας το πρωτάθλημα εκ νέου. Η σκηνή σαφώς και έδωσε μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα.
ΥΓ1
Στις εξέδρες του γηπέδου με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.
ΥΓ2
Θερμή συζήτηση είχαν μετά το τέλος του αγώνα ο Νότης Λίτσας με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ Τάκη Φλώρο.
ΥΓ3
Παρέα παρακολουθούσαν το ματς οι Αχιλλέας Τζήκας και Ηλίας Εμμανουηλίδης, ενώ ο Κώστας Παισιάδης είχε θερμή συζήτηση με φίλους του ΠΑΟΚ για την ομάδα και τις εξελίξεις με το θέμα των ξένων στο Ελληνικό πρωτάθλημα.