Το «10άρι του Λαγκαδά» και δυο παράλληλους αγώνες αποστάσεων 5km και 1km στο πλαίσιο του 2ου αγώνα αντοχής πόλης σε δημόσιο δρόμο απόστασης διοργανώνει σήμερα, Κυριακή, ο δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία
με το Γυμναστικό Σύλλογο Λαγκαδά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανάμνηση της διπλής απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά (27η Οκτωβρίου 1912 από τον τουρκικό ζυγό και 27η Οκτωβρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής).

Οι αγώνες απευθύνονται τόσο σε αθλητές υψηλού επιπέδου όσο κυρίως στους ελεύθερα ασκούμενους δημότες, στους ερασιτέχνες δρομείς και στη μαθητική νεολαία, ενώ θα συμμετέχουν και πολλά μέλη συλλόγων δρομέων υγείας.

Το 2ο «10άρι του Λαγκαδά», μια σημαντική δρομική αθλητική εκδήλωση για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με συμμετέχοντες αθλητές από όλη την Ελλάδα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης κάλεσε για άλλη μια χρονιά, μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς, να συμμετέχουν στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση: «Για 2η χρονιά φέτος, η μεγάλη αθλητική διοργάνωση το "10άρι του Λαγκαδά", πραγματοποιείται στην πόλη μας για να τιμήσουμε όλοι μαζί, μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς, τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωσή της. Στις 27 Οκτωβρίου του 1912 ο Λαγκαδάς απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό και τον ίδιο μήνα του έτους 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στόχος μας είναι, το "10άρι" που ήδη αγκαλιάστηκε θερμά από τους συνδημότες μας, από αθλητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά κυρίως από τα μικρά παιδιά, να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο και μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Λαγκαδά και όλο τον δήμο μας. Καλούμε λοιπόν για άλλη μια χρονιά, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουν τη χαρά της άθλησης και του αγώνα και να γνωρίσουν τη μοναδική ιστορία του τόπου μας».