Με ψήφους 26 υπέρ και 17 κατά και λευκές, "πέρασε" ο οικονομικός απολογισμός έτους 2016, του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις, ακόμη και από συμβούλους της Πρωτοβουλίας, στα στελέχη της διοίκησης, για διάφορα θέματα, τελικά μόνον οι Κ. Ζέρβας και Ανδρ. Κουράκης διαφοροποιήθηκαν με την ψήφο τους από τους συμβούλους της διοικούσας παράταξης (ψήφισαν λευκό). 

Από πλευράς διοίκησης, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπενθύμισαν αρκετές φορές το θέμα της υπεξαίρεσης που είχε διαπραχθεί πριν το 2010, ως αιτία δεινών για το δήμο Θεσσαλονίκης. "Το θέμα θα έρχεται συνεχώς μπροστά μας, κάθε χρόνο", είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιούλη Ρανέλλα, που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής των "Εντάξει", Στ. Καλαφάτης επισήμανε την απουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, από την αίθουσα.  «Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του δημοτικού συμβουλίου πάλι είναι απών ο δήμαρχος, όπως είναι απών και από την επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Προφανώς έχει κάποια δυσανεξία όταν πρέπει να απολογηθεί στους συμπολίτες του», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός των οκτώ παρόντων συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά ψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων "Ελληνική Αυγή" Αρτ. Ματθαιόπουλος, "Μένουμε Θεσσαλονίκη" Γ. Σεβρής και η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση" Μόνικα Αϊβάζογλου. Εκτός των δύο συμβούλων της Πρωτοβουλίας, λευκό ψήφισαν οι δύο παρόντες σύμβουλοι της παράταξης "Ανοικτή Πόλη" και οι δύο σύμβουλοι της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ).