Ένα γκολ του Βιγιαφάνες έφθασνε για να είναι ο Παναθηναϊκός ο νικητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε 1-0. Ήταν ο μονόφθαλμος που επικράτησε του... τυφλού, σε ένα παιχνίδι με πάθος, αλλά με πολύ φόβο -ειδικά από την πλευρά του Τάκη Λεμονή.
Η νίκη των "πρασίνων" είναι πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα διάστημα του αγώνα είχαν την κατοχή της μπάλας, έφτιαξαν περισσότερες φάσεις και δεν απειλήθηκαν επί της ουσίας παρά μια φορά.

Ο Ουζουνίδης διάβασε καλύτερα το παιχνίδι από τον Λεμονή, περιόρισε τον Φορτουνη και είδε τους παίκτες του να έχουν περισσότερο πάθος, να θέλουν περισσότερο το ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, του έλειπε το πάθος και τα περίμενε όλα από τον Φορτούνη, χωρίς μάλιστα να δημιουργεί προϋποθέσεις για καλό μοίρασμα του παιχνιδιού, Ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια και του κόσμου του μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 4' έκανε την πρώτη φάση, όταν το σουτ του Χίλιεμαρκ, έφυγε λίγο άουτ.

Στο 11' ο Κουλιμπαλί πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα περνάει δίπλα από την εστία του Προτό και στο 13' το σουτ του Μολίνς περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 45' ο Παναθηναϊκός δημιούργησε και άλλη καλή φάση όταν το σουτ του Λούντ από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε δύσκολα ο Προτό.

Ένας αρνητικός παράγοντας για να μην παιχθεί πολύ σπουδαίο ποδόσφαιρο στο Α΄μέρος ήταν και το γεγονός πώς ο αγωνιστικός χώρος γλιστρούσε αρκετά από τη βροχή και εμπόδιζε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο είχε την εδαφική υπεροχή και πιέζει στο μισό γήπεδο, αποτρέποντας την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Δείγμα της πίεσης των "πρασίνων" είναι το γεγονός πώς ο Φορτούνης αναγκαζόταν να επιστρέφει πολύ πίσω για να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τελικής τους στο 51' με το Πάρντο να μη μπορεί να σουτάρει από ευνοϊκή θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι καλύτερος.

Η ανωτερότητα του καρποφόρησε στο 6' όταν μετά την σέντρα του Λούντ, ο Βιγιαφάνιες χωρίς πρόβλημα έκανε το 1-0, με τον Προτό ανα μην μπορεί να αποκρούσει την σέντρα του Λούντ. 1-0. Στο 72 ' απειλήθηκε σύρραξη μετά τον έντονο τσακωμό των Σισέ και Κολοβέτσιου. Στο 72' ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του κόρνερ στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Λεμονής ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε αλλαγές και ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό δίλεπτο όταν αρχικά με τον Ανσαριφάρντ , το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βλαχοδήμος και αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ολα αυτά στο 79'.

Στο 90' ο Ολυμπιακός έχει και νέα καλή φάση όταν ο Εμενίκε μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σουτάρει προ του Βλαχοδήμου. Ουσιαστικά αυτό ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού σε ολόκληρο το παιχνίδι.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"
Γκολ: 56' Βιγιαφάνιες / -

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Κίτρινες: 58' Σιλά, 88' Κουλιμπαλί, 94' Βλαχοδήμος / 45' Κούτρης, 75' Οφόε

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83' Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87' Κουτρουμπής), Μολίνς (69' Μουνιέ)
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (77' Ζιλέ), Πάρντο (74' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Ανδρούτσος (65' Καρσελά), Εμενίκε