Διήμερο δράσης για την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00, στο PAOK Sports Arena θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ματς κεκλεισμένων των θυρών και την Πέμπτη το  απόγευμα γίνεται η επίσημη παρουσίαση στο Παλατάκι.
Το σημερινό φιλικό είναι προπονητικού χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο, καθώς οι προπονητές το αντιμετωπίζουν, ως ευκαιρία για δουλέψουν κάποια θέματα, λίγο πριν την πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων. Και την Πέμπτη, με κάθε επισημότητα θα παρουσιαστεί η ομάδα που θα επιχειρήσει να κατακτήσει για τέταρτη φορά το πρωτάθλημα, την ώρα που δεν διαφαίνεται καμία λύση στο θέμα των ξένων. Μπορεί να γίνονται συναντήσεις, αλλά λύση δεν υπάρχει καθώς το χάσμα του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες εξακολουθεί και υπάρχει. Μάλιστα και η ΕΟΠΕ παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού, την ώρα που το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, συμφωνεί με τον ΠΑΟΚ για την παρουσία στο φύλλο αγώνα τεσσάρων ξένων αθλητών. Μάλιστα έως αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι ενδιαφερόμενες πλευρές κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι αλλά λύση δεν βρίσκεται. Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ είναι χαρακτηριστική, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ συνεδρίασε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Εγκρίθηκαν 28 μεταγραφές Κυπρίων αθλητών και αθλητριών σε ελληνικά σωματεία.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ανάληψη από την Ελλάδα, ενός προκριματικού ομίλου των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Παίδων και Νεανίδων.

Αποφασίστηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Παίδων στον Στέφανο Νανά.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνίζονται σε κάθε αγώνα, στο πρωτάθλημα της VolleyLeague 2017-18. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσει σχετικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εγκρίθηκαν οι πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία για την περίοδο 2017-18.

Εγκρίθηκε ως νέο σωματείο της ΕΟΠΕ ο ΓΣ Αρίων Περιστερίου.

Θα ξεκινήσει συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες του μυελού των οστών και η Ομοσπονδία θα είναι αρωγός στη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή προσπάθεια σε όλες τις ενώσεις.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενημερώθηκε για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απήλλαξε των κατηγοριών τον πρώην Πρόεδρο, Αθανάσιο Μπελιγράτη, και τα πρώην μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας: Νικόλαο Μακρή, Θεοφάνη Τσιόκρη, Γεώργιο Χατζημανώλη, Άγγελο Τζίμο, Θεόδωρο Βουδούρη για τα έργα Προολυμπιακής προετοιμασίας, Παιανίας και Αγίου Κοσμά».