Υποκλινόμαστε, για άλλη μια φορά στις ηρωικές μορφές αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδος .


Αυτούς που ανήκουν στο πάνθεον των ηρώων , συνεχίζοντας με το παράδειγμα τους την ένδοξη ιστορία των Ελλήνων , που είναι γραμμένη με ανεξίτηλο αίμα επώνυμων και ανώνυμων . Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την προσφορά τους στο Έθνος.

Βατίκης Γιώργος (1ος) , αριστερός οπισθοφύλακας . Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έπεσε στο αλβανικό μέτωπο !!!

Θρασύβουλος Πανίδης (2ος) , αμυντικό χαφ . Ήταν ο χαρισματικός και μόνιμος αρχηγός της ομάδας, η ψυχή της ομάδος ! Ενώ πολέμησε στο μέτωπο σκοτώθηκε μαζί με τον άλλον συμπαίχτη του Γκοτζαμάνη (3ος) το έτος 1947 , όταν ξανακλήθηκαν στον Στρατό , στις εκαθαρήσεις του εμφυλίου πολέμου στα Κρούσσια Όρη .

Ο Νίκος Σωτηριάδης (4ος) ο πρώτος ουσιαστικά παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. που φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, μιας και είχε καθίσει κάτω από τα δοκάρια της εθνικής στις 20/2/1938 στον αγώνα με την Παλαιστίνη (1 - 0 .)

 Ήρωες , έναυσμα για μελλοντικές εκδηλώσεις που σκοπό θα έχουν τη διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας και την αφύπνιση ξένων και ημετέρων .