Έχουμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ να χάνει στο Καραϊσκάκης λόγω διαιτησίας. Έχουμε δει τον ΠΑΟΚ να χάνει στην ίδια έδρα επειδή ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός. Σήμερα, όμως, ο Δικέφαλος ήταν σαφώς ανώτερος, όμως ένα (όλο κι όλο) λάθος της άμυνας στοίχισε πολύ.


Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως, απόψε, θα έφευγαν από την έδρα του Ολυμπιακού με το τρίποντο. Πιο σταθεροί, πιο γρήγοροι πάνω στις μονομαχίες, με σφικτή άμυνα με αλληλοκαλύψεις και ταχύτητα κι όρεξη στην επίθεση, έδειχναν πως θα ήταν οι νικητές. "Κάθισαν", λίγο, μετά το 35, αλλά και πάλι δεν κινδύνεψαν ούτε για μισό δευτερόλεπτο! Αντίθετα, θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αν ο Πρίγιοβιτς δεν έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα του Μακ και δεν έστελνε την μπάλα ψηλά άουτ...

Στο δεύτερο μέρος και μετά από νέα διακοπή (το παιχνίδι είχε καθυστερήσει να αρχίσει 11 λεπτά λόγω καπονογόνων), για ένα 5λεπτο ο ΠΑΟΚ χάθηκε. Σε μια στημένη φάση, ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ρέι θα μπλόκαρε χαμηλά δίπλα στο αριστερό του δοκάρι, μπήκε στη μέση ο Ζαμπράνο, προσπάθησε να διώξει κι έστειλε την μπάλα πάνω στον Ένγκελς. Η μπάλα έκανε γκελ και κατέληξε στα δίχτυα!

Και σα να μην έφθανε αυτό, λίγο πριν τη λήξη, σε σέντρα του Βιερίνια, ο επερχόμενος Μάτος είδε τον Κάμπος να... αποκρούει ως αμυντικός, λίγο πριν κάνει την επαφή από το ένα μέτρο! 

Τρεις φάσεις, τρία λάθη, τρεις βαθμοί χαμένοι για τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν μετά τη λήξη και είχαν δίκιο. Πήραν ένα παιχνίδι που δεν τους ανήκε, κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στον έναν πόντο και βλέπουν την επόμενη Κυριακή τη Λεωφόρο. Μόνον που, αν παίξουν με το ίδιο στιλ, δεν έχουν και μεγάλη τύχη...

Στα μείον του αγώνα τα γνωστά αντεθνικά συνθήματα κι ένα πανό που άπλωσε η Θύρα 7, στο οποίο εύχονταν, στα Ρωσικά, το θάνατο του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειάς του. Το πανό μαζεύτηκε πριν αρχίσει το πρώτο μέρος, επειδή οι διαιτητές δεν έβγαιναν, διαφορετικά, στο γήπεδο. Επίσης, παρά το ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα στο β μέρος για 8 λεπτά -κι ενώ έγιναν από τρεις αλλαγές- τελικά κρατήθηκαν μόνον 7 λεπτά καθυστερήσεων.

Στα πολύ μεγάλα μείον ο σχολιασμός, μετά το παιχνίδι, του συνδρομητικού καναλιού. Επέμειναν πως ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ότι έχει την ομάδα να χτυπήσει το πρωτάθλημα και στέκονταν συνεχώς στο ότι στη σύνθεση του φιλοξενούμενου δεν υπήρχε Έλληνας. Από δε την αρχή της εκπομπής ως το τέλος, ακούγαμε συνεχώς ότι ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος, αλλά τα κατάφερε...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Γκολ: 51' Ένχελς / -

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτία) Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερία), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδία)
Κάρτες: 22' Σισέ, 24' Ανδρούτσος, 89' Οφόε, 90'+1 Πάρντο / 22' Πρίγιοβιτς, 31' Μάτος, 89' Ελ Καντουρί

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85' Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62' Σάχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69' Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.