Τη δυνατότητα στους χρήστες του να επισκεφθούν και άλλους πλανήτες και φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος παρέχει πλέον το Google Maps.


«Είκοσι χρόνια πριν το διαστημόπλοιο Cassini εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ σε ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τα μυστικά του Κρόνου και των πολλών φεγγαριών του. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, το Cassini τράβηξε και απέστειλε περίπου μισό εκατομμύριο φωτογραφίες πίσω στη Γη, επιτρέποντας στους επιστήμονες να αναδημιουργήσουν αυτούς τους μακρινούς κόσμους με λεπτομέρεια άνευ προηγουμένου. Τώρα μπορείτε να επισκεφθείτε αυτά τα μέρη – μαζί με πολλούς άλλους πλανήτες και φεγγάρια στο Google Maps, κατευθείαν από τον υπολογιστή σας. Για να διασκεδάσετε περισσότερο, δοκιμάστε να κάνετε zoom απομακρυνόμενοι από τη Γη, μέχρι να βγείτε στο διάστημα» αναφέρεται σε σχετικό post στο επίσημο blog της εταιρείας.

Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν τον παγωμένο Εγκέλαδο, όπου το Cassini εντόπισε νερό κάτω από τον φλοιό του φεγγαριού, κάτι που υποδεικνύει ενδεχόμενη ύπαρξη ζωής. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν κάτω από τα πυκνά σύννεφα του Τιτάνα για να δουν τις λίμνες μεθανίου, καθώς και να αντικρίσουν από κοντά τον μεγάλο κρατήρα του Μίμα (επίσης φυσικού δορυφόρου του Κρόνου). Στο εγχείρημα συνέβαλε ο καλλιτέχνης Μπγιορν Τζόνσον, ο οποίος δημιούργησε τους πλανητικούς χάρτες της Ευρώπης, του Γανυμήδη, της Ρέας και του Μίμα χρησιμοποιώντας εικόνες που προέρχονταν από τη NASA και τον ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος). Επίσης, η Google έχει προσθέσει στη λίστα τον Πλούτωνα, την Αφροδίτη και πολλά άλλα φεγγάρια, παρέχοντας συνολικά 12 νέους κόσμους στους ενδιαφερόμενους χρήστες.

Σημειώνεται πως το Google Maps παρείχε εδώ και κάποια χρόνια στους χρήστες του τη δυνατότητα περιήγησης στο φεγγάρι και τον Άρη.Πηγή : naftemporiki.gr