Νέες έρευνες πραγαμτοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα γραφεία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW, τρεις μέρες μετά από μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της BMW.

Οι έρευνες της Κομισιόν πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διευκρίνισης της υπόθεσης συγκρότησης καρτέλ από αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά η ίδια δεν διευκρίνισε ποιες εταιρείες μπήκαν στο στόχαστρο.

Ωστόσο οι εταιρείες Daimler και Volkswagen ανακοίνωσαν ότι η σημερινή έρευνα αφορούσε τις ίδιες. «Οι επιθεωρήσεις που ανακοινώθηκαν είναι σε εξέλιξη (...) συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Daimler, η κατασκευάστρια εταιρεία των Mercedes-Benz. Από την πλευρά της, η Volkswagen ανέφερε ότι παρόμοια έρευνα έγινε στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Την Παρασκευή η Κομισιόν προχώρησε σε έρευνες στα γραφεία της BMW στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Τον περασμένο Ιούλιο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι επί περισσότερα από 20 χρόνια οι εταιρείες BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνεννοούνταν μεταξύ τους για να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα των οχημάτων που κατασκευάζουν και κυρίως για το σύστημα φιλτραρίσματος των ρύπων.
http://www.insider.gr