Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημάρχου να διαθέσει τα αποθεματικά του δήμου, όπως ζήτησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για άλλη μία φορά, προσφέρει χείρα βοηθείας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόντρα σε κάθε λογική και σε όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποφάσισε μόνος, εναντίον όλων, να παραχωρήσει 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα αποθεματικά του δήμου, στη διάθεση της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας αυτό που και ο ίδιος παραδέχεται: Πως, ό,τι και να γίνει, θα είναι με το γκοβέρνο.

Είναι αποφασισμένος να δώσει και τα ασημικά, αρκεί να βρει στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, καθώς βλέπει, μέρα με την ημέρα, την παράταξή του να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Μάλιστα, την απόφαση αυτή την έλαβε χωρίς, πρώτα, να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε συνεδριάσει την προηγούμενη ημέρα! Προτίμησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να πετά τη μπάλα στην εξέδρα εφευρίσκοντας θέματα για να ασχοληθούν τα social media, από την ενημέρωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων –ακόμη και της δικής του παράταξης.


Την ίδια στιγμή, αναζητά δάνεια για να υλοποιήσει έστω κι ένα έργο στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα χρόνια περνούν και οι Θεσσαλονικείς διαπιστώνουν την πλήρη αποτυχία της διοίκησής του».