Ο ΟΑΣΘ, αλλά και τα πρόστιμα με... ταξικό πρόσημο (οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώνουν... περισσότερα), αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.


Για τον ΟΑΣΘ στάθηκε στην τροποποίηση της υπουργικής απόφασης με την οποία οι χρήστες των λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα πληρώνουν (όταν γίνει η αλλαγή στα μηχανήματα) τα ίδια χρήματα για εισιτήριο όταν το αγοράζουν μέσα στα οχήματα από μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων αλλά και στην έκδοση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο κ. Σπίρτζης μας άφησε... παξιμάδι! Αποκάλυψε πως στο μέλλον θα εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα των οποίων οι αρχικές τιμές ορισμένων θα μειωθούν. Σύντομα για την ίδια παράβαση θα ορίζεται μία βασική χρηματική ποινή, πάνω στην οποία θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα, μετά από διασταύρωση με το υπουργείο Οικονομικών. «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική "έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ"», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις (αφού δεν... ρωτήθηκε) πώς θα ξεπεραστεί η αντισυνταγματικότητα τυχόν τέτοιου μέτρου, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ισότητα των Ελλήνων απέναντι στο νόμο!

Πρόσθεσε ότι σύντομα οι ποινές θα ομαδοποιηθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες παραβάσεων: μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας αντίστοιχα, ενώ θα προβλέπονται ποινές και για περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς (όπως το πέταγμα του τσιγάρου από το παράθυρο) και συχνής πρόκλησης ατυχημάτων από ενασχόληση του οδηγού με το κινητό του τηλέφωνο ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη.

Σε αρκετές περιπτώσεις η παράβαση δεν θα συνοδεύεται καν από χρηματικό πρόστιμο αλλά θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και η πινακίδα, πρώτα για έναν-δύο μήνες και σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. 

Αν ο ίδιος οδηγός συνεχίσει τις παραβάσεις τότε θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός. 

Ο υπουργός προανήγγειλε και αύξηση των ορίων ταχύτητας (θα γίνει της... τρελής το μαλλί σε δρόμους όπως η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης) καθώς και εισαγωγή σημάτων για τα ποδήλατα.