Σε αδιέξοδο φαίνεται πως πηγαίνει το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Οι δημοσιογράφοι προχωρούν, από αύριο, σε 48ωρη απεργία για το θέμα, κάτι που βολεύει τους ιδιοκτήτες των site, καθώς, ως γνωστόν, τα ηλεκτρονικά μέσα λειτουργούν συνεχώς και σπάνε, κάθε φορά, την απεργία.


Έχει γίνει σαφές, πλέον, ότι οι ιδιοκτήτες των site, στην πλειοψηφία τους, δεν θέλουν να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των ταμείων, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Παπαγαλίζουν το επιχείρημα ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που δεν δέχονται τη συμμετοχή των επιχειρηματιών και βολεύονται με το να διατηρούν συνθήκες γαλέρας για το προσωπικό τους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση βολεύεται και, ενώ μπορεί να νομοθετήσει, ρίχνει τις ευθύνες στους θεσμούς. Υποχρεώνει, έτσι, τους ιδιοκτήτες…

Μπροστά στις δυσάρεστες εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.


«Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.