Φωτογραφία αρχείουΔεκάδες υπόγεια πλημμύρισαν, από χθες το βράδυ ως τα ξημερώματα σήμερα, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.


Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στις περιοχές του Δενδροποτάμου, του Κορδελιού και του Εύοσμου, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μικρότερη ήταν η ένταση της βροχής σε περιοχές όπως η Τριανδρία, η Τούμπα και η Πυλαία.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε, μέχρι τις 03:45 τα ξημερώματα 120 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πραγματοποιήθηκαν 13 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις χρειάστηκε να μεταφέρουν άτομα σε ασφαλείς χώρους, χωρίς ωστόσο αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ήδη ενημερώθηκε η ΕΥΑΘ ώστε να καθαρίσει τα φρεάτια από τα φερτά υλικά και τα συνεργεία της Εταιρείας βρίσκονται στο δρόμο από το πρωί. 

Παρόμοια προβλήματα σημειώθηκαν στην Κατερίνη και τις Σέρρες, σε μικρότερη κλίμακα. Στην Κατερίνη υπήρξε μικρό πρόβλημα στο κτίριο της περιφέρειας, αλλά χωρίς να κινητοποιηθεί η πολιτική προστασία.