Οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή τους στη διάρκεια των καλοκαιρινών μεταγραφών με τον Νεϊμάρ φέτος να σπάει ρεκόρ με την μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν για 222 εκατ. ευρώ!

Έρευνα της FIFA κατέδειξε πως από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2017, το ποσό που διακινήθηκε στο διεθνές μεταγραφικό «παζάρι» έφθασε στα 3.95 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό σχεδόν ίδιο με τα χρήματα δαπανήθηκαν για ολόκληρη τη μεταγραφική περίοδο της προηγούμενης χρονιάς (4,79 δισ. ευρώ). Τα χρήματα που διακινήθηκαν στο συγκεκριμένο τρίμηνο, παρουσίασαν αύξηση 31,7% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, ενώ τριπλασιάσθηκαν συγκριτικά με το 2012.

Για ακόμη μία φορά, οι σύλλογοι από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία), είχαν τη «μερίδα του λέοντος», πραγματοποιώντας το 21,2% του συνόλου των μεταγραφών. Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες του «Big 5», ολοκλήρωσαν 1.608 μεταγραφές, δαπανώντας 3,08 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 402 βγήκαν από τα ταμεία της Παρί Σεν Ζερμέν, μόνο για δύο ποδοσφαιριστές, τους Νεϊμάρ (222 εκ. ευρώ) και Κιλιάν Μπαπέ (180 εκ. ευρώ).