Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε πως δεν έχει φιλότιμο, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας κι η κυβέρνησή του στην αρχή είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορούμε να κολυμπήσουμε άφοβα και στη συνέχεια ότι σε 20 μέρες οι θάλασσες κι οι ακτές μας θα είναι ακόμα πιο καθαρές από ό,τι πριν. «Και σήμερα ο κ. Τσίπρας με περίσσιο θράσος βγήκε και μας είπε ότι λίγο ως πολύ φταίνε τα μίντια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι επειδή υπάρχει μια λέξη εντυπωμένη στο ελληνικό λεξιλόγιο που δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες, η λέξη φιλότιμο, θέλω να σας πω ότι πλέον είμαστε σίγουροι ότι στο λεξιλόγιο του κ. Τσίπρα το φιλότιμο δεν υπάρχει». Πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει κι εκείνος κι η κυβέρνησή του την τεράστια καταστροφή.

Αναφορικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας για τους δημοσιονομικούς στόχους, σχολίασε πως «όταν έλεγε ότι θα σκίζει τα μνημόνια 2-2 και τα υπογράφει 2-2, όταν υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες, μη όντας αξιόπιστος στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αναλάβει να κάνει, το βλέπουμε αυτό με τον πιο τρανό τρόπο την τελευταία εβδομάδα, τότε οι εταίροι μας κι οι πιστωτές μας δεν του έχουν εμπιστοσύνη, και υποπολλαπλασιάζουν τους στόχους και τα πλεονάσματα, και τα υπογράφει χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα συγκροτημένο αξιόπιστο και σοβαρό, πρόγραμμα για την ελεύθερη οικονομία, για την αγορά και για τους ανθρώπους που θα επανεκκινήσουν την οικονομία της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως έναντι των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και της υπερφορολόγησης, εκείνος θα προτείνει το εμπροσθοβαρές μας πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων χωρίς αστερίσκο και χωρίς εμπόδια των ήδη υπαρχουσών εμβληματικών επενδύσεων που δεν θα επιτρέψει να κολλήσουν, όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό κι άλλες πολλές, αλλά κυρίως αυτές οι οποίες θα έρθουν.

Νέες δουλειές για τους Έλληνες μέσα από επενδύσεις από επιχειρηματίες μεσαίους μεγάλους, εγχώριους, αλλά και από το εξωτερικό. Θα δώσει το δικαίωμα και στους εταίρους μας, γιατί κανείς δεν είναι τρελός, όλοι θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, να έχουν μια νέα συμφωνία μαζί μας που να έχει να κάνει με τον δημοσιονομικό χώρο, αυτό που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τη φορολογία μέσα από τις μειώσεις των δαπανών του κράτους, κι έτσι να δημιουργήσουμε τις νέες δουλειές που έχουμε τεράστια ανάγκη».

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως έρχεται να μειώσει το αφορολόγητο και να κόψει ξανά και μισθούς και συντάξεις επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία την τελευταία φορά μείωσε τον ΦΠΑ από το 23% στο 13% και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης επίσης και τις εισφορές. «Άρα υπάρχει δείγμα γραφής από το παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.