Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα ή αν το θέλετε ένα βιβλίο που γράφτηκε με σκοπό να λύσει απορίες από την Λία Λάππα.
«Οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους», ο τίτλος του βιβλίου , ένας τίτλος που έχει συζητηθεί όσοι λίγοι στην Ελλάδα παρά το μικρό διάστημα της κυκλοφορίας του ίδιου του βιβλίου.

Η συγγραφέας του, επέλεξε αυτόν τον γαργαλιστικό τίτλο γιατί αφενός περιγράφει ακριβώς το περιεχόμενο του βιβλίου της αφετέρου είναι μια φράση που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Για το τί πραγματεύεται όμως αυτό το βιβλίο με αυτόν τον τίτλο θα πρέπει σαφώς να ανατρέξετε στις σελίδες του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αναμφισβήτητα, η δουλειά για τον άνθρωπο, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιβίωσης και αυτοπραγμάτωσης και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί παράμετρο που ορίζει ακόμη και συμπεριφορές.

Το βιβλίο, είναι μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς των ανδρών, με βάση το επάγγελμά τους.

Η δημοσιογράφος Λία Λάππα, για 5 ολόκληρα χρόνια συζητούσε με άνδρες επιτυχημένους στο επάγγελμά τους και εκείνοι, της εμπιστεύτηκαν τα μυστικά του επαγγέλματός τους αλλά και της ζωής τους.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει μια στερημένη φοιτητική ζωή την κατοπινή ερωτική συμπεριφορά ενός γιατρού; Γιατί οι ποδοσφαιριστές επιδιώκουν να βρουν νωρίς το ταίρι της ζωής τους ; Ποια κατηγορία δικηγόρων θέλει δίπλα του γυναίκες τρόπαιο; Τι σημαίνει στόχος για τον υπεύθυνο μάρκετινγκ και που μπορεί να φτάσει για να τον κατακτήσει; Γιατί πρέπει να «μαρινάρεις» έναν σεφ;

Το βιβλίο εμπεριέχει, με χιούμορ και αμεσότητα, όλα αυτά και άλλα πολλά μικρά μυστικά, μεγάλων ανδρών που μπορούν να εξηγήσουν τις συμπεριφορές τους, ως προς το άλλο φύλο . Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «ειπωμένο» από άνδρες για να το διαβάσουν οι γυναίκες. Χωρίς ονόματα αλλά με πάθος οι άνδρες που μίλησαν στη Λία Λάππα, έδωσαν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης , της ζωής τους και που ξέρετε ίσως ο σύντροφός σας να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου και διαβάζοντάς το, τον καταλάβετε καλύτερα…


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Και 48 ώρες να είχε η μέρα πάλι θα ένιωθε ότι δεν θα προλάβαινε να κάνει όλα αυτά που θέλει. Είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκπαιδεύτρια και προσφάτως συγγραφέας με το βιβλίο «οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους»

Το βιβλίο είναι μια μεγάλη έρευνα από μεριάς της, για να καταλάβει, το πόσο πολύ το επάγγελμα επηρεάζει τους άνδρες και τη συμπεριφορά τους σε όλα τα στάδια της ηλικίας τους.

Το χρήμα, η εξουσία, ο λίγος χρόνος, οι πειρασμοί είναι παράμετροι που συμπορεύονται με την καριέρα. Για να καταλάβουμε έναν άνθρωπο πρέπει να ανατρέξουμε στους γονείς του, στο περιβάλλον του και φυσικά στο επάγγελμά του. Αν δεν φέρει τον Αρη και την Αφροδίτη κοντά, ελπίζει τουλάχιστον ,ότι θα περάσετε ευχάριστα, διαβάζοντάς το…

Είναι απόφοιτος Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π και λατρεύει, ό, τι προάγει το πνεύμα και την ψυχή.

Θα ήθελε να μένει κοντά στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, για να το επισκέπτεται συχνά και να ξεναγεί τους φίλους της, μάλιστα, όταν βγαίνει στο εξωτερικό είναι ικανή, να μιλάει στον ταξιτζή ώρες, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Λία και τεχνολογία δεν πάνε μαζί αλλά είναι λάτρης των social media και της φωτογραφίας, ( «βλέπει» παντού κάδρα).

Είναι γεννημένη μαμά και λατρεύει τα παιδιά, έχει γράψει παραμύθια για τον παιδικό διαβήτη και τολμάει, όταν το νιώθει, να κάνει κηρύγματα στις μαμάδες που φωνάζουν στα παιδιά τους. Η μικρή της κόρη (5 ετών), ξέρει, από τώρα, τι σημαίνει δημοσιογραφία και ρεπορτάζ ενώ με τις ζωγραφιές της, θέλει να κάνει έκθεση έργων τέχνης!!!