Ανοικτή σε κάθε πρόταση, που αφορά την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, δηλώνει η πρόεδρός του, αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.


Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ  - ΜΠΕ, ο οποίος ζήτησε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και να «απαλλαγούμε από νοοτροπίες χρόνων» που αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και ανοικτή επιστολή της Ένωσης προς τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.  Οι ξενοδόχοι ζητούν να παρέμβουν περιφερειάρχης και δήμαρχος για την αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού, καθώς παρά τα σοβαρά πρόσωπα τα οποία στελεχώνουν όλα αυτά τα χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν παράγεται ανάλογο έργο.


«Καταγγέλλουμε τη νοοτροπία και όχι τα πρόσωπα» ανέφερε ο κ. Μανδρίνος και σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες της πρόεδρου του ΟΤΘ, Βούλας Πατουλίδου, η οποία δεν είχε ούτε απέκτησε την απαραίτητη τεχνογνωσία, οι επιλογές που έγιναν από την ίδια και τους συνεργάτες της ήταν άστοχες. 

Η κ. Πατουλίδου, πάντως, ερμήνευσε διαφορετικά τα λεγόμενα του κ. Μανδρίνου και, σήμερα, στο ίδιο ραδιόφωνο, ήταν... ιδιαίτερα ορμητική: «Δεν απαντώ σε αυτού του είδους τις άστοχες προσπάθειες σκοποβολής», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι του ορκωτού λογιστή που πραγματοποίησε τον έλεγχο για όλο το 2016» και πως δεν γίνεται να την κατηγορεί κανείς για κακοδιαχείριση.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ο Οργανισμός Τουρισμού είναι «έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του» ότι χρειάζεται τη συνδρομή επαγγελματιών και ότι είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, αρκεί να είναι συγκεκριμένη, καθώς όταν κανείς θέλει να βρεθεί λύση, η λύση βρίσκεται.

Από την  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, πάντως, ξεκαθαρίστηκε (όπως ήταν εμφανές και από την πρώτη στιγμή) ότι στην πρόσφατη επιστολή της δεν έκανε λόγο για κακοδιαχείριση, αλλά για έλεγχο των χρημάτων από τους φορείς, προκειμένου  να κατευθύνονται σε κατάλληλες δράσεις προβολής του προορισμού, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα. Ακριβώς η ίδια ήταν και η στάση του προέδρου της ΕΞΘ κ. Ανδρέα Μανδρίνου στη ραδιοφωνική του συνέντευξη. 

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, το ζήτημα για την ΕΞΘ είναι οι όποιες δράσεις που προγραμματίζονται και υλοποιούνται να γίνονται με όρους τουριστικού μάρκετινγκ, να έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και να σχεδιάζονται από επαγγελματίες και τεχνοκράτες, ώστε να "πιάνουν τόπο" και τα χρήματα και οι προσπάθειες.