Η ΕΡΤ-ΕΡΤ3 συμμετέχει στην 82η Δ.Ε.Θ, ανοίγοντας και πάλι το δικό της Περίπτερο, αλλά και με την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση από το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό της.


Στο Περίπτερο της ΕΡΤ-ΕΡΤ3, που βρίσκεται απέναντι από το Περίπτερο 1, στη βόρεια πύλη της Έκθεσης, λειτουργούν ραδιοφωνικό στούντιο για ζωντανές εκπομπές τα δύο Σαββατοκύριακα της διοργάνωσης, έκθεση με μουσειακά κομμάτια από την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, καθώς και αρχειακό υλικό της ΕΡΤ3. Με σλόγκαν «Από την περιφέρεια για την περιφέρεια» φιλοξενούνται καθημερινά δήμοι της χώρας με ειδικά βίντεο που προβάλλονται στις οθόνες του Περιπτέρου, δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και εκδηλώσεις. 

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου της ΕΡΤ – ΕΡΤ3 θα γίνουν το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:00, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε κ. Βασίλη Κωστόπουλο. 

Παράλληλα, η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ δίνουν δυναμικό «παρών» στην 82η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης με τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, ειδικά αφιερώματα και συνεχή κάλυψη των κεντρικών και παράλληλων δραστηριοτήτων.  

Από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου εκτός όλων των άλλων θα μεταδίδεται από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ1 καθημερινό ειδησεογραφικό ένθετο αφιέρωμα για τα δρώμενα της 82ης Δ.Ε.Θ. 

Το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. οργανώνονται δύο έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για την κάλυψη των εγκαινίων, της πρώτης ημέρας λειτουργίας,  της κεντρικής ομιλίας του Πρωθυπουργού, των παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των συνδικάτων. 

Από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 13.00 οι δημοσιογράφοι Βασίλης Κατσάρας και Κατερίνα Τσαβέα με τη στήριξη του δημοσιογραφικού και τεχνικού δυναμικού της ΕΡΤ3 αποτυπώνουν τις προετοιμασίες και την εκκίνηση της 82ης ΔΕΘ. Παράλληλα γυρίζουν και τις σελίδες της ιστορίας του πλέον σημαντικού εκθεσιακού θεσμού της χώρας, και  συζητούν με ξεχωριστούς καλεσμένους,  πτυχές της οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής διάστασης των γεγονότων.

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει το ωριαίο αναλυτικό Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Καλημέρη.

Στις 17.00 οι δημοσιογράφοι Δώρα Αυγέρη και ο Δημήτρης Παπαγρηγορίου  εμπλουτίζουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου με καλεσμένους από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της εργασίας και των  κοινωνικών δράσεων, λίγες ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ, οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί της ΕΡΤ3 καταγράφουν και μεταδίδουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες των εργαζομένων, των συνδικάτων και των συλλογικοτήτων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. 

Στις 19.00 το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 με τη δημοσιογράφο Όλγα Ψαρίδου, εκτός της ειδησεογραφίας της Ημέρας, αποτυπώνει λεπτό προς λεπτό τα τελευταία γεγονότα στην πορεία προς την τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ. 

Ακολουθεί στις 20.00 η απευθείας μετάδοση της τελετής των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ .
Την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, αρχίζει η έκτακτη ενημερωτική ζώνη με όλες τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και τον απόηχο της προηγούμενης ημέρας εν όψει της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ ο Πρωθυπουργός από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». 

Πλούσια θα είναι και η ραδιοφωνική κάλυψη των κεντρικών και παράλληλων δράσεων της 82ης Δ.Ε.Θ.

Ο 102fm και ο 9,58  με πλούσιο και άμεσο ρεπορτάζ αλλά και ειδικές εκπομπές από τους χώρους της Δ.Ε.Θ και το Περίπτερο της ΕΡΤ - ΕΡΤ3 εντός του εκθεσιακού χώρου θα μεταφέρουν καθημερινά τον παλμό και το κλίμα της διοργάνωσης.